Veģetārās pirmdienas 1 • IR.lv

Veģetārās pirmdienas 1

36
homo ecos:

Lai saražotu 1 kg gaļas, kā blakus produkts tiek saražoti 5 kg CO2. Šis ir vidējais aritmētiskais rezultāts, kas iegūts, aprēķinā iekļaujot gan liellopu, gan cūku, gan putnu gaļu, gan dažādus gaļas izstrādājumus.

Lai saražotu 1 kg liellopu gaļas, kā blakus produkts tiek izdalīti 36,4 kg CO2 ekvivalentas gāzes. Ja pārrēķinām ikdienā saprotamākās mērvienībās, tiek izdalīts tik pat daudz CO2, cik vidēji izplūst no mašīnas, tai nobraucot 250 km, un ar patērēto enerģijas daudzumu gandrīz 20 dienas varētu dedzināt 100 vatu spuldzīti.

Rokmūzikas leģenda Pols Makartnijs iesaka ieviest “Veģetārās pirmdienas”. Izmēģini! Tas būs gan veselīgi, jo paplašinās tavu ēdienkarti, gan arī videi draudzīgi!

Šajā video ar savu veģetāro pieredzi dalās grupas “Triānas parks” soliste Agnese Rakovska. Turpmākajos divos Andris Freidenfelds un Ansis Bogustovs.

Vairāk informācijas: www.homoecos.lv

Komentāri (36)

Līga Lētiņa 30.05.2011. 23.56

nu un tālāk? es, piemēram, nebraucu ar mašīnu, un visas manas mājas lampiņas kopā nav 100. neņemu veikalos maisiņus, sķiroju atkritumus, utt.
bet gaļu ēdīšu pirmdienās,citas arī, neesmu jau govs, kas var atļauties gremot visu dienu. neviens manā vietā nestrādas , kamēr es gremošu zāli. salāti ir ideāla piedeva garšīgam gabaliņam gaļas.

0
0
Atbildēt

0

janisvinodis 30.05.2011. 19.09

Man ļoti patīk TRIĀNAS PARKS, tāpēc var jau reizi nedēļā paveģetēt! Taču cilvēks ir visēdājs un ,kļūstot par pilnīgu veģetārieti, var nodarīt neatgriezenisku ļaunumu savam organismam(jo sevišķi mūsu klimatiskajā zonā). Pareizāk būtu aģitēt neēst desas, kūpinājumus u.t.t., bet izvēlēties grilētu vai vārītu gaļu.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu