KNAB naktī uz ceturtdienu veicis kratīšanu "Dienā" • IR.lv

KNAB naktī uz ceturtdienu veicis kratīšanu “Dienā”

11
Evija Trifanova, LETA

Koziols nekomentē iespējamās kratīšanas ar viņu saistītajos uzņēmumos

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki naktī no trešdienas uz ceturtdienu veikuši kratīšanu AS “Diena” kontrolpaketes īpašnieka Viestura Koziola kabinetā, liecina izdevniecības SIA “Dienas mediji” galvenā redaktora Gundara Bojāra piektdien publicētais paziņojums portālā “Diena.lv”.

Kā vēsta Bojārs, laikraksts “Diena” apliecina, ka KNAB Koziola kabinetā ieradās ap pulksten 1 naktī. Tas noticis pēc laikraksta numura, kurā tika noraidīta šādu darbību esamība, nodošanas drukāšanai tipogrāfijā.

Portālam “Nozare.lv” Koziols nevēlējās komentēt iespējamās kratīšanas ar viņu saistītajos uzņēmumos un citu informāciju, kas saistīta ar iespējamām KNAB darbībām. Kā biznesa portālam “Nozare.lv” atzina AS “Diena” Mārketinga un sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Inese Dābola, “Koziols ir parakstījis dokumentus, un viņš neko nevar stāstīt”.

KNAB ceturtdien oficiāli apstiprināja, ka ir sākts kriminālprocess aizdomās par vairāku amatpersonu iespējamiem noziegumiem – noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu, kukuļdošanu un neatļautu piedalīšanos mantiskos darījumos. Kā noprotams no KNAB izplatītās informācijas, izmeklētāju uzmanības centrā ir PLL līderis Ainārs Šlesers, bet kratīšanas pie Ventspils mēra Aivara Lemberga un ar Andri Šķēli (TP) saistītos uzņēmumos bijušas saistītas ar šo izmeklēšanu.

Šlesers ceturtdien noraidīja informāciju, ka viņš būtu patiesais labuma guvējs Rīgas brīvostas uzņēmumos, par ko KNAB sācis pārbaudi. Viena no lielākajiem Rīgas brīvostas uzņēmuma „Rīgas tirdzniecības osta” (RTO) īpašniekiem “ZEIN Holding AG” kapitāldaļas piederot uzņēmējam Viesturam Koziolam, nevis viņam pašam, paziņoja Šlesers.

Koziols ir.lv ceturtdien apstiprināja Šlesera teiktā patiesumu par uzņēmumiem, kuri “100% pieder man, tas tā ir un tas viss ir pārbaudāms, Latvijas, Šveices un Norvēgijas reģistros. Šlesers tur klāt nav bijis un nevienā no uzņēmumiem pat pusakcija viņam nav piederējusi.” Par “ZEIN Holding” Koziols teica, ka uzņēmums “pieder 100% man, es pats biju Cīrihē, pats šo kompāniju dibināju un ieguldīju tajā savu naudu.”

Tieši tāpat Koizols atkārtoti apliecināja, ka esot vienīgais AS “Diena” īpašnieks, pie viņa atrodas uzņēmuma akcijas un pilnīgi nepamatotas ir runas, ka aiz viņa vārda tiekot slēptas Šlesera vai Lemberga un Šķēles intereses.

Ceturtdien kratīšana notika arī laikraksta “Neatkarīgās rīta avīzes” izdevēja SIA “Mediju nams” telpās.

Komentāri (11)

austrisv 27.05.2011. 13.44

“Kozjol otpuščēņija grehov!”
tas nu ir īstais Šlesera āzis.

+4
0
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 28.05.2011. 13.21

to zelmabi
Vot tā. Nelasi Dienu, nezini pat, kas tagad eironīdēja Grostiņā trauciņā ieliek barību.

+1
0
Atbildēt

0

artis_blakis 28.05.2011. 11.54

Zelma Birzniece-DIena cenšas brīvo presi demonstrēt ar Kremļa lakstīgalu Grostiņā,Graudiņā,Toča vienveidīgiem rakstu galiem ar mazāk vai vairāk slēptām ilgām pēc padomju varas.Tas savkārt ir Koziola mērķis

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu