Ušakovs ievietots klīnikā Berlīnē • IR.lv

Ušakovs ievietots klīnikā Berlīnē

65
Attēlā: Rīgas mērs Nils Ušakovs pēc "Nordea" maratona 2010.gadā.

Rīgas mēru Vācijā nogādājuši naktī ar medicīnisko lidmašīnu

Pagājušajā naktī Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) aizvests uz Vāciju un ievietots klīnikā Berlīnē, atsaucoties uz mēra preses sekretāri Annu Kononovu, informēja LNT raidījums “900 sekundes”.

Aģentūra LETA vēsta, ka Ušakovu uz Berlīni ar speciālu medicīnisko lidmašīnu no Vācijas nogādājuši Vācijas mediķi.

Otrdien Ušakova veselības stāvoklis joprojām bija vērtējams kā nopietns un mēra ārstēšanu turpinās speciālisti Vācijā. Mēra preses sekretāre Anna Kononova atzina, ka “karstuma dūriena un skābekļa bada dēļ cieš visa iekšējo orgānu sistēma, tāpēc, konsultējoties ar ārvalstu kolēģiem, speciālisti ieteica pārvest mēru uz Berlīnes klīniku, kur ārstiem ir lielāka pieredze šādu gadījumu ārstēšanā”. 

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Ušakovs uz Berlīni tiks pārvests otrdien. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā aģentūrai apliecināja, ka dienests ir gatavs nepieciešamības gadījumā nodrošināt Ušakova transportēšanu uz Vāciju. Mēra pārstāve neatklāja Berlīnes klīnikas nosaukumu, kurā varētu turpināties Ušakova ārstēšana.

Kononova nevarēja pateikt, kādi bojājumi Ušakovam konstatēti, bet aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka runa ir par muskuļa šķiedras bojājumiem, kādi var rasties pēc pārkaršanas, lielas fiziskas slodzes un citos apstākļos. Tas var izraisīt organisma saindēšanos.

Kā ziņots, Ušakova ārstējošais ārsts, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Intensīvās terapijas un reanimācijas nodaļas vadītājs Pēteris Ošs uzsvēra, ka Ušakovam nav konstatēta cerebrālā koma, kā to vēstī atsevišķi mediji, un viņa smadzenes nav bojātas. Viņš “tiek turēts miegā”, lai labāk varētu attīrīt organismu no vielām, kas sakrājušās skābekļa trūkuma dēļ, paskaidroja mediķis.

Ārsts norādīja, ka patlaban ir grūti prognozēt, kad Rīgas mērs varētu atlabt, jo šis process nav regulējams. Tāpat Ošs noraidīja atsevišķos plašsaziņas līdzekļos pirmdien izskanējušo informāciju par plaušu tūsku vai asins izplūdumu smadzenēs.

Ušakovs slimnīcā nonāca svētdien pēc tam, kad piedalījās “Nordea” Rīgas maratonā. Mērs gatavojās noskriet 21 kilometra distanci, taču dažus desmitus metru pirms finiša Ušakovam kļuva slikti un viņš zaudēja samaņu.

Komentāri (65)

loptik 24.05.2011. 16.31

Noveelu Nilam veseljoties! Bet pardomas man radaas par citu teemu. Tatad, pat socialisti Latvijaa saprot, ka Latvijas veselibas aizsardzibas sistema ir piemeerota visiem, tikai ne vinjiem pashiem. Uz Vaaciju parvacas tikko, kaa nav biistami transportet. Labeejie – Shkele un Lembergs ari, cik atceros, no Latvijas veseliibas aizsardzibas sistemas censhas izvairities, cik vien iespejams… Taatad visi saprot, ka tas viss ir domats tikai tikai nabagiem un pashi neriskee gulet Latvijas slimnicas… Mja, nevienam nekadi jautajumi nerodas? :)

+32
-4
Atbildēt

1

Agnese Kalnāja 24.05.2011. 18.40

Cienot Jusu viedokli, tacu oponeju par to, ka cita valsti, ja …tur labakie arsti, labaka medicinas aprupe. Dzivojot Norge varu pateikt pretejo, labakie arsti ir Latvija!!! Daudzi, diemzel, krizes del ir pametusi valsti un arste ari seit Norge, US, Vacija….bet tie ir musu arsti, kuriem vislabaka slava it visur! nevajag apmetat ar akmeniem tos, kuri patiesam ir cienijami un loti profesionali sava darba un tie ir Latvijas dakteri Stardinos! Esmu diezgan zinosa saja zina, ta ka ludzu, rakstiet, ja patiesi velaties uzzinat par to pasu Vaciju, kur strada tie pasi latviesu arsti no Stradiniem. veiksmi Jums, labie, milie dakterisi Latvija!

+14
0
Atbildēt

0

kristaps_drone 24.05.2011. 15.52

Un kāpēc uz Vāciju, nevis uz krieviju? Mums taču tā pati Ušakova partiju apvienība cītīgi mēģina iestāstīt, ka bez krievijas mēs pazudīsim, tur ir attīstīts bizness, medicīna un viss pārējais!

+17
-5
Atbildēt

6

    vupats > kristaps_drone 24.05.2011. 17.21

    Man likās, ka šajā portālā tusējas daudzmaz normāli cilvji.
    laikam esmu smagikļūdījies. Smagi.
    Un tas IR nožēlojami, jums, idiotiem.

    +4
    -16
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > kristaps_drone 24.05.2011. 17.51

    to easy
    Bija viens kretīns, krievs-melnādainis, buen-a, vēl tu uzradies.

    +10
    -4
    Atbildēt

    0

    garausiitis > kristaps_drone 24.05.2011. 16.14

    ombros – jā interesanti, Jeļcins ar sirdi operēja Berlīnē un daktere viņam bija starp citu no Latvijas , no Stradiņiem…. , tiesa jau aizbraukusi darbos tur

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

    oktaavs > kristaps_drone 24.05.2011. 19.34

    raimonds_bossltd > kristaps_drone 24.05.2011. 16.06

    to Tipiņš
    Es arī nesaprotu, kā tas sanāk? Kad staļinistiem vajag “gudrus” padomus, kas saistās ar valsti tad uz Maskavu, bet ja problēmas pašam, uz otru pusi.
    Varbūt kāds no rusofīliem, dzēris vai kurmītis, izskaidros?

    +16
    -3
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > kristaps_drone 24.05.2011. 16.06

    Ar BMW, kam uzraksts “na Berļin!”, dosies uz nīsto fašistu dzimteni.

    +19
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu