Atlaista Latvijas hokeja izlases vadība • IR.lv

Atlaista Latvijas hokeja izlases vadība

22
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Jauno vadību plānots izvēlēties līdz 1.novembrim

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēdē pirmdien atlaista visa valstsvienības vadība, aģentūru LETA informēja LHF preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Amatus zaudējuši galvenais treneris Oļegs Znaroks, kā arī viņa palīgi Harijs Vītoliņš un Leonīds Beresņevs. LHF valde nolēmusi, ka treneri jāatlaiž līdz 1.decembrim.

Kā sarunā ar Latvijas Radio izteicās izlases ģenerālmenedžeris Sandis Ozoliņš, viņam pēc šāda lēmuma pieņemšanas nepieciešams laiks pārdomām. Tomēr, ja LHF prezidents Kirovs Lipmans aicinās viņu vēlreiz ieņemt šādu amatu, Ozoliņš, visticamāk, atteiksies, jo vienu reizi jau neuzticība izteikta, tāpēc nebūtu pareizi kandidēt atkārtoti amatam. Laiku domu sakārtošanai lūdzis arī Znaroks, atsakoties no komentāriem medijiem.

LHF valde jaunu nacionālās izlases vadību plāno izvēlēties līdz 1.novembrim, vēsta aģentūra BNS. LHF prezidents Kirovs Lipmans pateicās Znarokam par piecu gadu darbu un pieļāva iespēju, ka izlases personāla līdzšinējās amatpersonas varētu pretendēt arī atgriezties izlasē.

Znaroks pārskatā par Latvijas izlases startu pasaules čempionātā LHF valdei norādīja, ka komanda bija pelnījusi vairāk par ieņemto 13.vietu un turnīrā nospēlējusi labi. Zaudējumā Dānijai, kas izlasei aizšķērsoja ceļu uz otro grupu kārtu, Latvijas hokejistiem pietrūcis veiksmes, bet sabrukumu nākamajā spēlē pret slovēņiem izraisījušas iepriekšējās spēles sekas.

Znarokam līgums par darbu izlasē bija beidzies, turklāt līdzšinējos piecos pasaules čempionātos viņam tikai vienreiz izdevies izpildīt LHF izvirzīto uzdevumu. Arī šogad pasaules čempionātā Slovākijā Latvijas izlase nespēja paveikt LHF valdes prasīto un neiekļuva 12 spēcīgāko komandu vidū, vēlāk tikai atpalicēju turnīrā saglabājot vietu elites divīzijā.

Pasaules čempionāta beigās Lipmans pavēstīja, ka izlasē nepieciešamas pārmaiņas, taču tobrīd neprecizēja, kādas tieši. Lipmanam bija radies iespaids, ka Znarokam darbs izlasē vairs īsti nav vajadzīgs, jo pienākumu pietiekot klubā. Kopā ar savu palīgu Vītoliņu Znaroks strādā arī Maskavas “Dinamo”, un Krievijas medijos viņus abus uzskata par reāliem pretendentiem uz Krievijas valstsvienības treneru posteni. Znaroks Latvijas izlases galvenā trenera amatā strādā kopš 2006.gada vasaras.

Komentāri (22)

ivetao2007 23.05.2011. 20.58

Daudz bagātkas par Latviju kaimiņvalstis Lietuva un Igaunija neuztura savas ledus hokeja vienības. Valsts ne centa nemaksā arī Somijas un Zviedrijas hokejistiem. Viņu bagatie līdzjutēji pērk dārgās biļetes un maksā lielus nodokļus. Latvijai jāsaprot, ka nabagmājā nevar taisīt dzīres. Vai variet iedomātie, ka Latvija sagribētu rīkot tipisku amariāņu futbolu? Tā ir milzīga miljonus maksājoša izrāde tikai bagātajā Amerikā. Laiks likvidēt arī Latvija visādas izšķērdīgas izrādes par nodokļu maksātāju vai ar nodokļiem nepaliktajiem sponsoru līdzekļiem.

+3
-2
Atbildēt

1

    buchamona > ivetao2007 24.05.2011. 09.40

    Laiks likvidēt arī Latvija visādas izšķērdīgas izrādes par nodokļu maksātāju vai ar nodokļiem nepaliktajiem sponsoru līdzekļiem. +++ atceros kā pa miglu, pie maniem vecvecākiem nāca komunistu norīkoti ļaudis vistas skaitīt, ja par daudz bija – nācās likvidēt, divas govis turēt – vispār kriminālnoziegums :) Tev tāda – līdzīga domāšana. Nabadzība LV nav iekodēta līdzekļos, kurus ” izmet” hokejā, bet mūsu postpadomju morālē – gatavībā šmaukt nodokļus, atbalstīt vēlēšanās partijas, kuras uztur noziedznieki. Mēs par premjeru un prezidentu vēlamies redzēt noziedzniekus :) Bet Tu visas mūsu bēdas saredzi hokejā :) Es šādu nobīdi no realitātes skaidrotu ar Tavu profesionālo karjeru. Visi profesionāļi, jautājumos, kuri skar viņa esošo, vai bijušo profesiju, ar laiku kļūst nedaudz ” konservatīvi” – augstprātīgi savos spriedumos, saprotams, par objektivitāti šādos gadījumos nav vērts runāt :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

kdaljajev 24.05.2011. 16.43

Vienīgi hokejs palicis ko skatīties.Futbols un basketbols zaudējis popularitāti.Varbūt prātīgāk atbalstīt tikai tos sporta veidus,kas uzrāda panākumus savā darbībā.

0
0
Atbildēt

0

ekmanis 24.05.2011. 09.09

Dajoš ģinamo!

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu