Fiziķi vai liriķi? • IR.lv

Fiziķi vai liriķi?

3
Profesora Mārča Auziņa kandidatūru izvirzījusi Ķīmijas, Teoloģijas, Medicīnas, Ekonomikas un vadības, Fizikas un matemātikas fakultāte, LU Matemātikas un informātikas institūts, LU Fizikas institūts un LU Cietvielu fizikas institūts.
Pauls Bankovskis

Vienpadsmit jautājumu abiem Latvijas Universitātes rektora amata kandidātiem – Mārcim Auziņam un Intai Brikšei

Nākamajā trešdienā, 25.maijā, universitātes Lielajā aulā notiks Sa-tversmes sapulce, kurā tiks ievēlēts LU rektors nākamajiem četriem gadiem. Sapulces dalībniekiem būs jāizvēlas starp pašreizējo LU rektoru, Eksperimentālās fizikas katedras vadītāju profesoru Mārci Auziņu (1956) un LU Sociālo zinātņu fakultātes komunikācijas studiju nodaļas vadītāju profesori Intu Brikši (1956). 

1. Eiropas 500 labāko augstskolu topā (http://ej.uz/universitates) LU ieņem 445.vietu (pasaulē – 1132.vietu). Starp citu, šogad tā nokritusi vēl zemāk nekā pērn, kad LU bija 416.vietā. Viļņas Universitāte ir  404. Eiropā, Tartu Universitāte – 202. Kādā vietā LU jābūt jūsu rektora amata termiņa beigās? Kāda vieta (un kādā termiņā sasniegta), jūsuprāt, apliecinātu LU akadēmisko izcilību, un kā to sasniegt?
Auziņš:
LU stratēģijā ir skaidri un gaiši ierakstīts – sagaidot LU simtgadi 2019.gadā, mums ir jābūt starp 100 Eiropas labākajām universitātēm. Pēc četriem gadiem mēs būsim ievērojami pakāpušies tuvāk šim mērķim.
Brikše:
Reitingi nav korekts augstskolas sasniegumu rādītājs. Neapšaubāmi ir tas, ka LU nav pirmā no Baltijas valstīm nevienā no reitingiem. Mērķis četros gados būtu kļūt par labāko universitāti Baltijā. 

2. Pēc kādiem kritērijiem 2015.gadā varēsim nomērīt, cik sekmīgs bijis jūsu darbs LU vadībā?
Auziņš:
Tas, cik daudz vidusskolas beidzēju par studiju vietu izvēlēsies LU.
Brikše:
LU būtu jākļūst par nešaubīgi pazīstamu universitāti, kā tas pašlaik nav. Latvijas iedzīvotāju vērtējumā LU jābūt ar viskvalitatīvāko izglītību. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu