VK saskata naudas šķērdēšanu Valsts administrācijas skolā • IR.lv

VK saskata naudas šķērdēšanu Valsts administrācijas skolā

14
Foto: Raitis Plauks, F64

Revīzijā atklāta nelietderīga skolas direktora palīga vietas izveide

Valsts administrācijas skolas (VAS) direktora palīga vietas izveide ir nelietderīga valsts budžeta līdzekļu izlietošana, revīzijā secinājusi Valsts kontrole, vēsta aģentūra BNS.

Tā kā 2009.gadā tika apturēta ierēdņu apmācība no valsts budžeta līdzekļiem, lai samazinātu izdevumus, VAS tika veiktas strukturālās izmaiņas. 2010.gadā VAS strādāja pieci darbinieki – direktors, finansists, personāla speciālists, mācību daļas vadītājs un sadarbības projektu speciālists. Tomēr šā gada sākumā VAS direktores amatā tika pārcelta bijusī Valsts kancelejas direktores vietniece Baiba Pētersone, savukārt līdzšinējais VAS vadītājs Uģis Rusmanis tika iecelts par direktores palīgu, kas ir jauna amata vieta.

Revidenti konstatējuši, ka daži direktora palīga amata pienākumi pārklājas ar pārējo VAS darbinieku amatu aprakstos noteiktajiem pienākumiem, turklāt atbilstoši amatu aprakstiem gan palīga, gan finansista pienākums ir pildīt direktora amata pienākumus viņa prombūtnes laikā.

Nemainoties VAS funkcijām un uzdevumiem, skolā ir izveidota jauna amata vieta – direktora palīgs, kura uzdevumi pārklājas ar citu darbinieku pienākumiem. Direktora palīgs atalgojumā saņem 20 058 latus gadā. “Tādējādi ir radīts risks valsts budžeta līdzekļu nelietderīgai izmantošanai,” secina Valsts kontrole. Revidenti iesaka Ministru prezidentam izvērtēt VAS direktora palīga amata vietas nepieciešamību un lietderību.

Valsts kontrole arī uzsver, ka joprojām nav skaidrs rīcības plāns VAS turpmākās darbības nodrošināšanai, aicinot Valsts kancelejai sadarbībā ar VAS izstrādāt plānu ierēdņu un valsts pārvaldes darbinieku izglītības un profesionālās kvalifikācijas paaugstināšanai.

Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta pārstāve Laine Kučinska aģentūrai BNS pavēstīja, ka VAS vadītāja Baiba Pētersone, ņemot vērā kontroles ziņojumu, sākusi vērtēt skolas darbinieku amata pienākumus, tostarp direktores palīga pienākumus. “Līdz 1.jūlijam tiks pieņemti lēmumi par darbinieku skaitu un kompetenci, lai nodrošinātu Valsts administrācijas skolas darbību,” informēja Kučinska.

Komentāri (14)

silvija_vitina 13.05.2011. 14.48

nu bet skaidrs, ka Pētersonītei bija nepieciešams amats, pie tam direktora amats, savukārt esošo direktoru nebija nekāda pamata “noīsināt”. Nu, ja jau Pētersone tik afigenna kompetenta un kvalificēta – lai tak pelna naudu ar savām konsultācijām (norādot kam un kādas….). Kam viņai dir.amats? Diemžēl rodas zināmas šaubas, vai kādam ir nepieciešamas viņas konsultācijas, ja tās jāapmaksā no savas, ne valsts naudas. Tad nu dir.krēsls kā reiz noder.

+9
0
Atbildēt

0

ltvpanorama 13.05.2011. 18.44

man jau gan liekas ka vajadzētu pavērtēt VK darbības rezultātus ne tikai pēc atklāto pārkāpumu skaita,bet arī analizēt sistēmu kas pieļauj šito visu bardaku ..citādi tolks no VK darbības ir kā no piesieta kranča, kuram rejot laupītāji iznes tukšu māju…

+7
0
Atbildēt

0

kdaljajev 13.05.2011. 15.02

Varbūt labāk VK vajadzētu piedalīties pie budžeta gatavošanas un svītrot ārā nevajadzīgos tēriņus.

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu