200 tūkstoši! Darījums noslēgts! • IR.lv

200 tūkstoši! Darījums noslēgts!

2
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Anita Brauna

Miljonārs Olafs Berķis aiziešanu opozīcijā Lembergam sauc par Ventspils lietussargu revolūciju un noliedz ietekmi uz politiku: «Nekādu bijušā modeļa klonu!»

Ar Olafu Berķi tiekamies drīz pēc tam, kad ir uzšķīlusies Ventspils kara jaunākā kauja. Anglijas tiesā dabūjis pavēli zvērēt par visiem saviem īpašumiem, Ventspils tranzīta impērijas kādreizējais vadonis Aivars Lembergs klupa krāgā saviem izbijušajiem vasaļiem par absurdas prasības celšanu un pārmeta, ka viņi, «iespējams, tik tiešām veikuši naudas izzagšanas darbības no Latvijas kuģniecības». «Pat ar Anglijas tiesu mani neiebiedēs!» viņš sauca paziņojumā medijiem. Un pretī dabūja pasaku par sensenos laikos kādā karaļvalstī, meža vidū, ezera krastā dzīvojošu mazu, mazu rūķīti ar lielu, lielu cepuri, kuram naktīs slikti sapņi rādās – «dienā nomierinoši šalkojošās priedes lēnām pārvēršas melnos talāros tērptos prokuroros», bet «slaidās egles pārtop draudīgos tiesnešos». Pasaka beidzās ar skaudru morāli: «Aivars Lembergs, ļoti iespējams, ir pats nožēlojamākais melis, kādu Latvija ir pieredzējusi.» 

Olafs Berķis līdzās Igoram Skokam un Genādijam Ševcovam, kurus mēdz dēvēt par Lemberga opozicionāriem, ir šīs dažos interneta medijos publicētās pasakas autors. «Tā gadījās, ka pēdējā nedēļā bērni bija aizbraukuši ceļojumā, nācās palikt pie mazmeitiņām un lasīt pasakas,» Berķis min pēkšņi uznākušās pasaku rakstīšanas iedvesmas avotus un purina galvu, kad prasu, vai tas nav PR izpalīgu roku darbs. 

Vecrīgas restorānā Dome Berķi satieku pelēkā svīterī un biksēs ar melni pelēkām rūtīm. Pretēji pasakas daiļrunībai klātienes sarunā viņš ir piesardzīgs un lakonisks.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu