"Al Qaeda" 11.septembra 10.gadadienā apsvēra uzbrukumus ASV • IR.lv

“Al Qaeda” 11.septembra 10.gadadienā apsvēra uzbrukumus ASV

8
Vilciens ASV. Avots: AFP/LETA

Amatpersonas mierina, ka šāda informācija var būt arī maldinoša

Osamas bin Ladena patvēruma vietā Pakistānā atrastie materiāli liecina, ka “Al Qaeda” apsvērusi 2001.gada 11.septembra terora aktu desmitajā gadadienā rīkot uzbrukumus vilcieniem ASV, vēsta aģentūras LETA un AFP.

2010.gada februārī “Al Qaeda” “apsvēra operāciju pret vilcieniem nekonkretizētā vietā ASV 11.septembra 10.gadadienā”, teikts ASV Iekšzemes drošības ministrijas ziņojumā tiesībsargājošām iestādēm. Šāda informācija iegūta no materiāliem, datoriem un atmiņas ierīcēm, kas tika iegūtas īpašo spēku operācijā bin Ladena mājā Pakistānā.

Ministrijas ziņojumā teikts, ka tas ir balstīts uz “sākotnējiem datiem”, un brīdināts, ka šāda informācija “bieži vien ir maldinoša vai neprecīza sakarā ar strauji attīstošos situāciju un var mainīties”. “Lai arī ir skaidrs, ka bija kaut kāds plānošanas līmenis, mums nav svaigas informācijas, kas liecinātu par notiekošu uzbrukuma plānošanu transportam, un nav informācijas par iespējamām vietām vai konkrētiem mērķiem,” teikts ziņojumā.

“Al Qaeda” “pētījusi iespēju nolaist no sliedēm vilcienu, sabojājot sliedes, lai vilciens iegāztos ielejā vai no tilta. “Al Qaeda” secināja, ka vilciena nolaišana no sliedēm būtu veiksmīga tikai vienu reizi, jo sliežu sabojāšana tiktu pamanīta. Tāpat tā konstatēja, ka jaunākiem vagoniem ir katram sava bremzēšanas sistēma un vilciens noskrietu no sliedēm, taču neapgāztos”, teikts ziņojumā.

Jau ziņots, ka organizācijas “Al Qaeda” līderi ASV spēki nogalināja 1.maijā bruņotā operācijā Pakistānā, kur bin Ladens uzturējās.

 

Komentāri (8)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu