Kalendārs • IR.lv

Kalendārs

4
Izrāde. Noslēpumainā zvaigzne

Kultūras un izklaides notikumi

 

IZRĀDE. NOSLĒPUMAINĀ ZVAIGZNE
Dailes teātra Mazajā zālē notiks romantiskās komēdijas Noslēpumainā zvaigzne pirmizrāde, ko iestudē režisors Mihails Gruzdovs. Izrādē būs stāsts par to, kā nelielā provinces pilsētiņā, kurā nekad nepietur ātrvilcieni, ierodas Nezināmā. Viņa ir veidota no mazliet smaržas, mazliet slinkuma un zināmas devas fantāzijas. Tāpat kā zvaigznes. Un viņa sagriež kājām gaisā visu pilsētnieku dzīvi. Iestudējumā spēlē aktieri Inita Dzelme, Gints Grāvelis, Ģirts Ķesteris, Juris Žagars un citi aktieri, šosezon vēl izrādes 9., 20.maijā  un 5.jūnijā. Bilesuparadize.lv, Dailesteatris.lv

IERAKSTS. FLEET FOXES – HALPLESSNESS BLUES
Fleet Foxes ir pēdējo gadu skaļākais amerikāņu indie mūzikas pieteikums. Sietlas grupa tūkstošiem fanu sākotnēji ieguva internetā, un par veiksmi ir pateicīga tieši nelegālai failu apmaiņai. Taču ne tādēļ debijas albums ieņēma pirmās vietas kritiķu 2008.gada aptaujās un neapstrīdami kļuvis par 21.gadsimta klasiku. Fleet Foxes izceļas ar solista Robina Peknolda neparasto un gaišo balss tembru, siltajām vokālajām harmonijām un senatnīgo mūzikas instrumentu (vijoles, flautas) izmantošanu. Iespējams, šāds ieraksts 70.gadu psihodēliskā folka laikmetā būtu pazudis, bet šajā gadsimtā ir kā svaigs bērzu sulas malks salīdzinājumā ar visu sintētisko.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu