Motosezonas atklāšana • IR.lv

Motosezonas atklāšana

29

30. aprīlī plkst. 11.00 notiks „Motosezona 2011” atklāšanas pasākums, ko rīko Latvijas Motoklubu asociācija kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Motobraucēji pulcēsies Zaķusalā pie LVRTC torņa. Motokolonna cauri Rīgas centram virzīsies uz Ādažu poligonu pulksten 13.00, lai pēc stundas svinīgi atklātu motosezonu.

Šogad „Motosezona 2011” atklāšanas pasākums norisināsies militāri-patriotiskā gaisotnē, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) bāzē Ādažos, motociklistiem iepazīstot Latvijas armijas ikdienu un tās militāri tehnisko potenciālu. 

Pēc Latvijas Motoklubu asociācijas (MCA) prezidenta Aivara Freimaņa teiktā, „pat nepiekrītot valdības voluntārajai nodokļu politikai, esam joprojam uzticīgi savai zemei”. Rīkojot atklāšanas pasākumu kopā ar NBS, motociklisti demonstrē, ka ir aktīva sabiedrības daļa un savas valsts patrioti, tādēļ pasākuma moto ir patriotisms. Motoklubu struktūra ir subordinēta, balstīta uz biedriskuma izjūtām. Armijas struktūra balstās uz stingru hierarhiju, sava pienākuma apziņu un specifisku, tehnisku zināšanu kopumu. Abus vieno termins „brālība”.

NBS komandieris, ģenerālmajors Raimonda Graube ir gandarīts, ka motosezonas atklāšanas pasākumu šogad rīko Ādažos. „Karavīriem un motociklistiem ir daudz kopīga – mums visiem patīk izaicinājumi, mēs lieliski apzināmies gan riskus, gan savas drosmes un spēka robežas. Man prieks, ka šajā dienā varēsim iepazīstināt motosporta cienītājus – gan pašus motociklistus, gan viņu atbalstītājus – ar Ādažu poligonu, kā arī parādīt militāro tehniku.”

Plānots, ka motokolonna  30. aprīlī, pulksten 13.00 virzīsies no Zaķusalas LVRTC torņa maršrutā: Salu tilts – Mūkusalas iela – Trejādības iela – Daugavgrīvas iela – Vanšu tilts – Valdemāra iela – Raiņa bulvāris – Brīvības iela – Tallinas šoseja –  Ādažu poligons (Franču kurgāns).

„Motosezona 2011” pasākums Ādažos, NBS bāzē sāksies pulksten 14.00 ar atklāšanas uzrunu, turpinot ar militārās tehnikas apskati, motosportistu paraugdemonstrējumiem, spēka spēlēm (vadīs R.Bergmanis) un  „Lielo Enduro pastaigu” poligonā.

 

Komentāri (29)

anita_brauna 30.04.2011. 14.08

To, kas šito izdomājis vajadzētu publiski pakārt. KAS TAS PAR MARAZMU, ka lai arī brīvdienā, bet dienas vidū pilnīgi slēdz Brīvības ielu uz divām stundām. Tas ir vienkārši pī!!!!!!! Goda vārds gribas vēlēt motociklistiem un viņu atbalstītājiem to sliktāko.

0
-1
Atbildēt

2

    zanejurjane7 > anita_brauna 30.04.2011. 21.03

    Cienītais, Jums nav taisnība
    1. pasākums ilga ~ 40 minūtes
    2. info visur bija. Ja pats neinteresējies – nav motociklistu problēma
    3. arī citas sabiedrības grupas, kuras Jūsuprāt verētu nebūt pārāk vērtīgas rīko savas akcijas, kuras izsauc satiksmes ierobežojumus. Ja Jūs vairāk par iepiršanu savā dīvānā nekas cits neaizrauj – nav aktīvās sabiedrības daļas problēma.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    anita_brauna > anita_brauna 04.05.2011. 11.04

    Nevajag d… Es nostāvēju sastrēgumā 1h pie Teikas šķērsielā, jo nevarēju uzbraukt uz Brīvības ielas. Un es nepārspīlēju, tā tiešām bija stunda, pēctam aizbrauc pa citu ceļu. To, ka būs “tusiņš” es biju lasijis, tikai pie tusiņa nebija rakstīts, ka būs maģistrālo ielu slēgšana. To uzzināju jau sēžot sastrēgumā zvanot uz csdd, kur teica, ka informācija esot bijusi Rīgas satiksmes mājaslapā!!!!! Nez cik cilvēki steidz apmeklēt katru dienu RS mājaslapu? Vēl mani pārsteidza tas, ka motociklisti brauca nevis vienā lielā rindā, bet ar baigām atstarpēm, kuru laikā mierīgi varēja palaist auto plūsmu. Beigās izrādījās, ka ļoti daudzi organu donori vienkārši aizbraucot līdz Šmerlim griež pa biķernieku ielu atpakaļ un mauc vēlreiz, lai tikai pakavētu vēl satiksmi uz Brīvībenes, kas man likās pilnīgi debīli.
    RS mājaslapā bija rakstīts: Informējam, ka 30.aprīlī noplkst.13.00-15.00 saistībā ar motobraucēju parādes braucienu ir iespējami sabiedriskā transporta kustības traucējumi/ kavējumi. Tātad 2h nevis 40 min tika plāntos. Reāli visu to laiku nenosēdēju, bet kā minimums stunda bija. Pēctam redzot kā masas ar tiem motociklistiem pērk alu un tur pat viekalu stāvvietās to tukšo… man neradīja nekādas simpātijas pret viņiem.

    Katrā gadījumā es uzskatu, ka Latvijai nav vajadzīgi organu donoru praidi. Pietiek ar to, ka mums jau ir viens praids.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu