Miņins vēl nav atrisinājis nesaskaņas ar bobsleja federāciju • IR.lv

Miņins vēl nav atrisinājis nesaskaņas ar bobsleja federāciju

24
Jānis Miņins. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

LBF vadītājs Kols: neesam saņēmuši iesniegumu par vēlēšanos pārstāvēt citu valsti

Bijušais Latvijas izlases bobslejists Jānis Miņins joprojām nav atrisinājis domstarpības ar Latvijas bobsleja federācijas vadītājiem, ceturtdien “Latvijas Avīzē” rakstīto atreferē aģentūra BNS.

Pagājis vairāk nekā mēnesis, kopš Latvijā beidzās bobsleja sezona. No nacionālās izlases izraidītais pilots gatavojās jau marta vidū sēsties pie sarunu galda ar Latvijas Bobsleja federācijas (LBF) vadītājiem, lai saņemtu atļauju starptautiskajās sacensībās pārstāvēt Slovākiju. Pienācis jau aprīļa vidus, taču šajā jautājumā joprojām valda klusums.

LBF prezidents Jānis Kols, vaicāts, kā veicas ar Miņina problēmas risināšanu atbild, ka, tā ir sportista, nevis federācijas problēma. “No viņa neesam saņēmuši oficiālu iesniegumu par vēlēšanos pārstāvēt citu valsti. Būtu priecīgs redzēt dokumentu ar Miņina parakstu, jo šobrīd situācija ir tāda – apkārt runā, ka viņš grib to un šito, bet tā ir ārkārtīgi nopietna lieta, kuras risināšanai attiecīgi arī jāpievēršas,” uzsver Jānis Kols.

Kamēr nav saņemts iesniegums, Kols nav ar mieru paust savu viedokli par Miņina laišanu vai nelaišanu uz Slovākiju. LBF viceprezidents Zintis Ekmanis gan izteicis personisko viedokli, proti, Miņinam nav jādod brīvlaišanas vēstule: “Mēs sportistus neesam gatavojuši citām valstīm.”

Jau vēstīts, ka janvāra sākumā Miņins paziņoja par bobsleja izlases pamešanu. Sportists portālam Delfi.lv bija atklājis, ka šāda soļa iemesls ir Latvijas ”bobsleja sabiedrībā valdošais terors” un nesaskaņas ar komandas galveno treneri Sandi Prūsi.

Komentāri (24)

dro 14.04.2011. 17.01

Miņins – tipisks PLL elektorāta pārstāvis.

+3
0
Atbildēt

0

kdaljajev 15.04.2011. 10.01

Ja vēlas pārstāvēt citu valsti,vajadzētu atmaksāt kaut daļu ieguldītos līdzekļus.

0
0
Atbildēt

0

arturs 14.04.2011. 15.24

tavs |nikii names| to izsaka. Jādomā ir nevis ko valsts mūsu labā ir darījusi, bet ko mēs esam viņas labā esam darījuši.

+2
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu