Neizdzerta piena pudele • IR.lv

Neizdzerta piena pudele

2
Andrejs Grants. Aija un Normunds Brasliņi. Rīga, 1987
Laila Pakalniņa

Skatoties fotogrāfa Andreja Granta personālizstādi, reibst galva – kā ļoti augstā kalnā

Par Andreja Granta fotogrāfiju izstādi Nacionālajā mākslas muzejā rakstīt nav jēgas. Tāpēc, ka vienīgais, ko vērts darīt saistībā ar Granta izstādi, ir skatīties uz viņa fotogrāfijām. Un ja nu tiešām ir jālieto rakstīts vārds, tad tikai tāpēc, lai atgādinātu tiem, kas to vēl nav paguvuši, ka jāaiziet līdz Mākslas muzejam un beidzot jāsāk skatīties. Tagad, jo laika vispār nav. 

Ja pamudinājumam nepieciešams sacīt, ka izstāde ir sensacionāla, lūdzu – tā ir sensacionāla. Ja vajag – arī skandaloza. Nemānos! Atcerieties, gads vēl nav apkārt, kopš Latviju apskrēja sensacionāla un skandaloza ziņa – kukuļņemšanā pieķerts policists ieslēdzās automašīnā un ēda naudu (tūkstošus latu). 

Tā nupat Grants bija ieslēdzies izstādē un apēdis laiku (1980-2010). Un tur nu tagad ir apskatāms tas, kas palicis pāri. Policistam, piemēram, bija misējies – pāri palikušas un zem auto gumijas paklājiņa noslēptas atradās banknošu daļas ar visiem Drošības policijas iepriekš fiksētajiem numuriem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu