Ēnu sarunvedis • IR.lv

Ēnu sarunvedis

7
Pauls Raudseps

Iespējas mīkstināt aizdevuma atmaksas noteikumus ir niecīgas

Paviršam vērotājam pēdējo divu nedēļu laikā būs nostiprinājies priekšstats, ka sarunas ar starptautiskajiem aizdevējiem no Ministru prezidenta Valda Dombrovska pārņēmis Ventspils mērs Aivars Lembergs. Dažam labam pat sācis likties, ka galvenais mērķis Starptautiskā Valūtas fonda un Eiropas Komisijas delegāciju pašreizējai vizītei Rīgā ir tikšanās ar cilvēku, kurš nav ne deputāts, ne ministrs un kurš turklāt tiek tiesāts par smagiem noziegumiem. 

Kopš 26.martā notikušā Latvijas Zemnieku savienības kongresa, kurā Saeimas Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis informēja, ka Eiropas Komisija vērsusies pie «Lemberga un partijas vadības», izsakot vēlmi ar viņiem tikties, mediji bijuši pilni ar ziņām par rosīšanos, kas notiek, gatavojot ārzemju emisāriem žēlīgi atvēlēto tikšanos ar vietējo virsaiti. 

Vienu dienu Lembergs preses konferencē gari un plaši klāsta savu «strikto nostāju», ar kuru iepazīstinās Latvijai 4,4 miljardus eiro aizdevušās organizācijas. Citu dienu Ventspils kungs nicīgi nodēvē valdības pārstāvjus par sulaiņiem, kuriem «neviens uz paplātes neko nenesīs». Vēl pirms dažām nedēļām asi nokritizējis Dombrovski, ka viņš Irākā un Afganistānā ir bijis «švaks laupītājs», jo sevišķi tāpēc, ka nav dabūjis Latvijai daļu no Afganistānā ražotā heroīna, Lembergs tagad nedaudz atmaigst un atzīst, ka sarunās «vienmēr jābūt kāda labajam policistam, sliktajam policistam (..) – visi nevar būt lielceļa laupītāji», un žēlīgi atbrīvo sevi no atbildības par sarunu iznākumu, atklājot, ka «es nevadu sarunas valdības vārdā». 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu