Aptaujā vislielākais atbalsts Zatleram; ZZS elektorātā - Lembergam • IR.lv

Aptaujā vislielākais atbalsts Zatleram; ZZS elektorātā – Lembergam

50
Augusts Brigmanis: Foto ieva Cika, LETA
Indra Sprance

LZS kongresā iepazīstina ar popularitātes reitingiem

Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) pasūtītajā pētījumā iedzīvotāji Valsts prezidenta amatā visvairāk vēlētos redzēt pašreizējo Valsts prezidentu Valdi Zatleru, viņam nedaudz atpaliek Ventspils mērs Aivars Lembergs (“Latvijai un Ventspilij”), kā arī Valsts kontroliere Inguna Sudraba, sestdien Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongresā Jelgavā pavēstīja LZS priekšsēdis un ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Saskaņā ar “Latvijas faktu”veiktās aptaujas rezultātiem, Zatleru prezidenta amatā vēlas redzēt 30,9% aptaujāto, Lembergu – 26,3%, bet Sudrabu – 24,7% aptaujāto.

Savukārt 69,9% no tiem cilvēkiem, kas balsojuši par ZZS, Valsts prezidenta amatā vēlētos redzēt Lembergu, 69,1% – Zatleru, bet 68,8% – Sudrabu.

Brigmanis kongresā arī atkārtoti apliecināja, ka viņš savu izvēli ir izdarījis un balsos par Zatlera apstiprināšanu otram pilnvaru termiņam. Tomēr viņš uzsvēra, ka ZZS frakciju veido četras partijas, jaunajiem deputātiem nepieciešams tikties ar Zatleru, lai pieņemtu galīgo lēmumu.

Sestdien LZS kongresā Jelgavā pulcējušies vairāk nekā 300 biedri. Kongresā priekšsēdētāja amatā plānots atkārtoti apstiprināt Brigmani.

 

Komentāri (50)

mary75 26.03.2011. 13.41

Jebkurā gadījumā 26% par Lembergu ir diagnoze šai sabiedrībai, tātad – 25% pakļaujas primitīvam populismam,atbalsta korupcija, savējo būšanu, “brālēnu” ekonomiku, valsts nozagšanu, tiem vajag “saimnieku” un aukli, tiem nepatīk Rietumu vērtības, tie uzskata par draudu “sorosītus”, un tiem ir izteikta sovoku mentalitāte utt.
Un tas vēl neskaitot SC elektorātu, kam elektorāts metāli tuvs ZZS elektorātam.
Un tas viss 21 gadsimtā, un 20 gadus pēc neatkarības, ES valstī.
Murgs.

+21
0
Atbildēt

1

    Edmunds Zālīte > mary75 27.03.2011. 10.31

    jā, redzot ko šādu gribas pievienoties emigrējušajiem, jo zūd cerības uz labu nākotni, kad esi ‘iesprostots’ vienā valstī ar tik lielu % ******.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 26.03.2011. 13.18

bildee Augusts ( pieminekļu apgaaniitaajs) ļoti lepns , sajuutas apmeeram taadas pašas kaa LKP kongresaa kad praķa iekškabataa saudziigi tika iestumta LKP sarkanaadainaa biedra karte , praataa veel sviniigais zveerests kuraa soliija kalpot Marksisma Ļeņinisma idejaam liidz peedeejam elpas vilcienam , … ceru Augusts to nav aizmirsis , arii kad bija Saldus rajona pirmais…..

+8
-1
Atbildēt

0

Gunārs Nažinskis 26.03.2011. 14.45

Uzskatu, ka mūslaikos Lembis ir pilnīgs arhaisms. Pat diskusija, ka šādu personu vēlēt par prezidentu ir apkaunojoša mūsu sabiedrībai un valstij.

Zatlers jau arī nav nekāda izcilība, taču izskatās, ka šajā politiskajā situācijā izcilu vai labu prezidentu neļaus ievēlēt “īstā” koalīcija SC, ZZS & PLL, nožēlojami.

Pats esmu ilgi domājis, kas varētu būt mūsu prezidents. Labprāt balsotu par bijušo Latvijas vēstnieci Somijā, rakstnieci Annu Žīguri. Man viņa vienmēr ir patiesi apbrīnu radījusi ar savu kultūru, inteliģenci, intelektu, kā arī domāju, ka ir cilvēks ar nevainojamām manierēm. Diemžēl, neredzu iespēju, ka Žīgures k-dzi kāds politiskais spēks spētu izvirzīt un panākt ievēlēšanu par prezidenti.

+8
-1
Atbildēt

2

    Edzs > Gunārs Nažinskis 26.03.2011. 17.27

    nu jau ir destruktivi par to runat jo tas taktiski butu visdumjakais gajiens nolikt blakus Zatleram kadu citu apdziedamu kandidatu lai balsis sadalas uz tiem abiem un nepietiek ne vienam ne otram. manuprat apmeram to tishi vai netishi gribeja Solvita Aboltinja iesakot virzit apsprieshanai alternativas.
    pirma balsojuma caurkrishanai sekotu otra balsoshanas karta kur tad tiktu izbidits aprindam patiesi vajadzigais, reali manipulejamais kandidats.
    uz 100% piekritu Aivaram Ozoliņam, tas to labi izsver un pastasta shaja IR – “Vienotība spilvenā” _…Izbalsot Zatleru un ievēlēt citu prezidentu būtu tehniski vienkārši…_

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > Gunārs Nažinskis 26.03.2011. 15.02

    Šai ziņā par A. Žīguri pilnībā piekrītu, bet, vai viņa ko spētu izdarīt pie šis te saeimas sastāva? Piemēram, kā tikt galā ar ZZS un Lembi?
    Laikam Latvijas tauta vēl tik tālu nav izaugusi, lai izvēlētos A. Žīguri par prezidenti. Žēl un skumji, bet tāds nu ir sociālisma sausais atlikums: Lembergs un Sudraba, ši runātīgā populiste!!!

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu