Vaškevičam noteikta 60 tūkstošu latu drošības nauda • IR.lv

Vaškevičam noteikta 60 tūkstošu latu drošības nauda

49
Evija Trifanova, LETA

Apsūdzētā advokāts gandarīts par lēmumu drošības līdzekļa pārskatīšanā

Par kukuļdošanu aizdomās turētais, no amata atstādinātais Finanšu ministrijas Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieks Vladimirs Vaškevičs tiks atbrīvots no apcietinājuma pret 60 000 latu drošības naudu, piektdien nolēma Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa, pārskatot Vaškevičam piemēroto drošības līdzekli, vēsta aģentūra LETA.

Kā pēc tiesas sēdes izteicās Vaškeviča advokāts Juris Dzelme: “Ir noticis brīnums!” Advokāts uzskata, ka lēmums ir izsvērts un pamatots, tāpēc viņš par to ir gandarīts. Atbildot uz jautājumu, vai Vaškevičam būs nauda, ko iemaksāt, lai izkļūtu no cietuma, Dzelme pauda cerību, ka viņa tuvinieki šādu summu centīsies sarūpēt.

Pats Vaškevičs, kurš no tiesas zāles tika izvests, vēl būdams saslēgts roku dzelžos, smaidīja un izskatījās apmierināts ar tiesas lēmumu. 

BNS vēsta, ka Rīgas Centra rajona tiesa Vaškeviču apcietināja 2.februārī, kad KNAB bija viņu aizturējis. Saskaņā ar KNAB sniegto informāciju viņš aizturēts par kukuļdošanu lielā apmērā – vairāk nekā 50 tūkstošiem eiro, lai Valsts ieņēmumu dienesta amatpersona pienācīgi neveiktu amata pienākumus kontrabandas apkarošanā, nodokļu samaksas kontrolē un nekonstatētu pārkāpumus pret konkrētām personām. Vaškevičam šajā kriminālprocesā piemērots aizdomās turamā statuss par kukuļdošanu.

Par šādiem pārkāpumiem var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Komentāri (49)

::Vai cis :: 25.03.2011. 15.42

Un cik saņēma tiesneši? Maz nevarētu būt, man domāt.

+17
-1
Atbildēt

0

dro 25.03.2011. 16.21

Ir noticis brīnums? Nē, ir noticis tas, kas pie mums parasti notiek. Vaškevičs jau nav Gulbis:) Interesanti, cik mēnesī Latvijā jāsaņem tiesnesim, lai viņš spētu objektīvi spriest? Vaškeviča drošības naudas apmērā pietiks?

+15
-1
Atbildēt

2

    dro > dro 25.03.2011. 18.36

    ilmac. Tad varu būt lepns – demokrātija valstī sasniegusi briedumu:)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    runivs > dro 25.03.2011. 17.18

    Parasti apsūdzētias tiek uzskatīts par vainīgu līdz tam brīdim, kamēr viņš nav pierādījis savu ietekmīgumu (L.Pīters- pag.g.s amerikāmu rakstnieks)

    +8
    0
    Atbildēt

    0

janazakovica 25.03.2011. 16.35

ja vilkaste deva vaskevica naudu viena milj.euro apmeraa par zemes transformaciju tad nozelojami 60 tukst lati ir grasi tada meroga kontabandistam politiku un amatpersonu kukulotaajam..tagat saksies kravala ietekmesana par miljonu vai diviem vins var mierigi mainit savas liecibas un tad..?.kareteja tiesas sistemas korupcijas un vajuma paraugstunda.

+15
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu