SC un LPP/LC nostiprina koalīciju Daugavpilī • IR.lv

SC un LPP/LC nostiprina koalīciju Daugavpilī

12
Indra Sprance

SC un LPP/LC koalīcijai Daugavpilī pievienojas šobrīd ZZS biedra Riharda Eigima bijušie līdzgaitnieki

Daugavpils domes koalīcija – “Saskaņas centrs” (SC) un LPP/LC – ceturtdien vakarā gāza pašu iepriekš iecelto mēru Jāni Lāčplēsi (LPP/LC), viņa vietā apstiprinot līdzšinējo Lāčplēša vietnieci Žannu Kulakovu (LPP/LC). Tāpat panākta vienošanās par koalīcijas paplašināšanu, vienojoties par sadarbību ar diviem opozīcijas deputātiem un deputātes Līvija Jankovska (Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija)  iecelšanu trešā mēra vietnieka amatā.

Kā Ir.lv skaidroja līdzšinējais Lāčplēša vietnieks Vitālijs Azarevičs (SC), kurš saglabā mēra vietnieka amatu arī pēc Lāčplēša nomaiņas, SC un LPP/LC vienojušies paplašināt koalīciju, līdz ar to tai Daugavpils domē “faktiski vairs nebūs opozīcijas”. Šāda vienošanās pieņemta, lai “uzlabotu pašvaldības darbu.” “Mūsu jaunā koalīcija aptver visu vēlētāju inetereses, ” pauda Azarevičs.

Savukārt LPP/LC Daugavpils nodaļas biedrs, bijušais partijas ģenerālsekretārs Vitālijs Aizbalts Ir.lv skaidroja, ka partijas biedrus un SC nav apmierinājusi līdzšinējā Lāčplēša darbība. Piemēram, par atsevišķu Daugavpils pašvaldības uzņēmumu vadītāju iecelšanu SC pārstāvji, kas bija arī Lācplēša vietnieki, uzzinājuši tikai no ziņām masu medijos. “Mēra nomaiņa apliecināja, ka sadarbība starp LPP/LC un SC būs arvien ciešāka. Koalīcija vienoti strādās pilsētas interesēs, nevis kā tas bija Lāčplēša gadījumā, ” sacīja Aizbalts.

Saskaņā ar LPP/LC un SC koalīcijas līgumu Daugavpils domē, mēra amats tiek LPP/LC, bet SC tiek divi  mēra vietnieka amati – pirmā vietnieka amatā ir Azarevičs, otrā – Vjačeslavs Širjakovs (SC). Koalīcijai, ko veidoja SC un LPP/LC līdz šim bija deviņi deputāti, bet nu to atbalsta 11 tautas kalpi, tajā skaitā mēra trešā vietniece Jankovska, kā arī Mečeslavs Truskovskis (LSDSP)

Līdz šim Daugavpils domes opozīcijā bija un arī paliek Pēteris Dzalbe (“Latgales tauta”), Oļegs Hublarovs (LSDSP), Ināra Ostrovska (ZZS), Ludmila Smikova (partiju apvienība “Atbildība”)

Neoficiāli tiek skaidrots, ka līdz šim opozīcijā esošie deputāti – Jankovska, Truskovskis, Ostrovska un Smikova minēti kā bijušā Daugavpils mēra Riharda Eigima domu biedri. Eigims savulaik startēja arī no LSDSP, bet 10.Saeimas vēlēšanās startēja no Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) saraksta. Tagad Eigima līdzgaitnieki esot sašķēlušies, divi no viņiem pievienojušies koalīcijai.

 

Komentāri (12)

buchamona 25.03.2011. 16.18

Jo vairāk LPP un SC atgādinās par savu vienotību, jo labāk. Vēlēšanās būs mazāk pārpratumu. Tagad jebkuram ir skaidrs, ka, balsot par LPP ir tas pats, kas balsot par SC.

+3
0
Atbildēt

2

    janazakovica > buchamona 25.03.2011. 16.37

    tiesat tos macitajus dibinatajus vajag..

    0
    0
    Atbildēt

    0

    anita_meistere > buchamona 25.03.2011. 16.50

    “balsot par LPP ir tas pats, kas balsot par SC”..un kas balsot par ZZS

    +1
    0
    Atbildēt

    0

dro 25.03.2011. 22.22

Smička “rabočih” i “djerevenskoi bednoti”?:))

+1
0
Atbildēt

0

mxblack 25.03.2011. 15.41

Politiskais tirgus darbojas “uz pilnu klapi”, šeptes iet no rokas, tāpat kā Jūrmalā.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu