ZZS atbalsta Cimdara pilnvaru pagarināšanu • IR.lv

ZZS atbalsta Cimdara pilnvaru pagarināšanu

29
Arnis Cimdars izziņo 10.saeimas vēlēšanu rezultātus 2010.gada oktobrī. foto: Jānis Saliņš/f64
Indra Sprance

“Vienotība”pagaidām skaidru nostāju nepauž, norāda uz CVK darbā uzlabojamām lietām

Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) gatava virzīt apstiprināšanai uz piekto pilnvaru termiņu pašreizējo Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītāju Arni Cimdaru, pirmdien žurnālistiem pēc ZZS valdes sēdes atzina ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Kā norādīja Brigmanis, šajā jautājumā gan ZZS vēlas panākt kopīgu viedokli ar “Vienotību”.

“Cilvēks ir iestrādājies, tā tomēr ir specifiska, atbildīga sfēra, šī ir tā vieta, kur tomēr jābūt profesionālim amatā, ” sacīja Brigmanis. Viņš atzina, ka ZZS sākotnēji apsvērusi iespēju pašiem virzīt kādu kandiātu šim amatam, tomēr “Cimdars ir spēka gados, ir iestrādājies, labi kotējas Eiropā. Ja viņš ir atzīts speciālists šajā jomā, tad kur ir tie argumenti, kāpēc viņam nebūt?” sacīja Brigmanis.

Pēc Brigmaņa domām, pēdējo Saeimas vēlēšanu rezultātu apkopošanā radušās kļūdās nevarot vainot Cimdaru, “paši žurnālisti vien vainīgi, gribēja pēc iespējas ātrāk zināt rezultātus.”

Savukārt “Vienotības” Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis žurnālistiem sacīja, ka diskusija koalīcijā par šo jautājumu būs. “Vienotība” uzskata, ka “CVK darbībā tomēr daudzas lietas ir uzlabojamas”.

Pašreizējais CVK sastāvs tika ievēlēts pirms četriem gadiem, 2007.gadā. Par CVK priekšsēdētāju ievēlēja Cimdaru, bet par CVK locekļiem tika ievēlēta Tatjana Feigmane, Anita Kacare, Kristīne Kurzemniece, Daina Medne, Raimonds Oļehno, Sigords Stradiņš un Valdis Veinbergs. Augstākās tiesas (AT) plēnums atkārtoti par CVK locekli ievēlēja AT senatori Valdu Eilandi.

Saskaņā ar likumu “Par Centrālo vēlēšanu komisiju” Saeima ne vēlāk kā sešus mēnešus pēc tās sanākšanas izveido CVK kā pastāvīgi darbojošos institūciju, kas nozīmē, ka 10.Saeimai CVK jaunais sastāvs jāievēl līdz šā gada 2.maijam, vēsta LETA.

 

Komentāri (29)

aivars_silins 21.03.2011. 18.36

Vai tad Augulim visi radinieki amatus jau dabūjuši, ka atstās Cimdaru?

+11
0
Atbildēt

2

mxblack 21.03.2011. 15.10

Cimdars neatbalsta E-balsošanu velēšanās, tāpēc viņam nav nākotnes šajā darbā. Un protams ir jārada droša e-balsošanas sistēma, lai velētāji varētu pēc savas izvēles izmantot arī internetu balsošanai. Tā varētu ietaupīt daudz naudas.

+12
-1
Atbildēt

2

    aktīvi strādājam > mxblack 22.03.2011. 20.34

    neatbalstiet elektrības cenu pieaugumu un nāciet pie Saemas http://youtu.be/23IPAP0pEv4

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Linda Riekstiņa > mxblack 21.03.2011. 22.55

    E-balsošanai ir nākotne… Tomēr Cimdars to neatbalsta, jo tam ir nopietni pamatojumi: Nopietnākais par ko visā Eiropas savienībā diskutē ir tas, ka elektroniski balsojot nav nodrošināts aizklātums, kas tā starp citu ir ierakstīts LR Satversmē(6. Saeimu ievēlē vispārīgās, vienlīdzīgās, tiešās, aizklātās un proporcionālās vēlēšanās. http://www.likumi.lv/doc.php?id=57980 )
    ieviešot e-balsošanu pie esošās Satversmes, tā uzreiz varētu tikt pārsūdzēta.. un ja skatamies praktiski – Drošības policija būs ko darīt meklējot tos e-balsotājos kuri pēc maksātāja norādījumiem un ar tā līdzdalību mājās nobalso par pareizo sarakstu un cilvēkiem.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

Una Grinberga 21.03.2011. 15.13

Brigmanis arī iestrādājies kopš Kompartijas laikiem – tamdēļ arī ievēl un ievēl!!! Lai izdodas!
Sen CVK vajag jaunu cilvēku, kas spētu novērst balsu uzpirkšanu, realizēt e-vēlēšanas u.c. modernizēt un efektivizēt vēlēšanu un referendumu sistēmu!

+12
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu