Viesizrāžu sērija "Giessen goes Riga" • IR.lv

Viesizrāžu sērija “Giessen goes Riga”

40

26. un 27. martā plkst. 19:00, Ģertrūdes ielas teātrī notiks Gīsenes Teātra institūta studentu viesizrādes “Giessen goes Riga”, informēja teātra pārstāvji.

 Šogad Latvijas skatītāji varēs iepazīties ar divu jauno mākslinieku – Enada Maroufa (Enad Marouf) un Sebastiana Šulca (Sebastian Shulz) – dubultsolo “Sequence of movement un Untitled (clown piece)”. 

Sestdien, 26. martā plkst. 21:00  izrādes papildinās dzīvās elektroniskās mūzikas koncerts, kurā uzstāties Marks Šreppels aka DJ Huette un izrāžu dalībnieki.

Gīsenes Teātra institūts ir viena no vadošajām teātra skolām Vācijā, un institūta studentu viesizrādes Ģertrūdes ielas teātrī norisinās jau otro gadu pēc kārtas, turpinot uzsākot sadarbību starp Latvijas un Vācijas topošajiem skatuves mākslas profesionāļiem ar mērķi veicināt dažādo pieredžu apmaiņu un kultūras kontekstu iepazīšanu. Tāpēc ikviens interesents, it īpaši topošie teātra un dejas profesionāļi, tai skaitā arī kritiķi un teorētiķi, 27. martā plkst. 12:00 ir aicināts piedalīties brokastu sarunā ar Gīsenes Teātra institūta studentiem, lai neformālā atmosfērā diskutētu par mūsdienu teātri, dažādām tā veidošanas stratēģijām, kā arī uzzinātu par daudzveidīgajām izglītības iespējām Eiropā, kas piedāvā starpdisciplināru pieeju, apgūstot gan skatuves mākslu teoriju, gan praksi. Saruna tiek veidota sadarbībā ar skatuves mākslas portālu www.teritorija.lv. 

“Sequence of Movement” noteikti atbilst savam nosaukumam: Sebastians Šulcs secīgi izpilda ķermeņa pozīcijas, radot horeogrāfisku, šķietamu versiju par kustību amplitūdu dienas garumā. Kustības tiek izpildītas ārkārtīgā palēninājumā, tādējādi pievēršot uzmanību parasti nepamanāmām, smalkām niansēm, kas skatītājiem ļauj piedzīvot pilnīgu iegremdēšanos (zoom-in) kustībā. Skatītājs kļūst par liecinieku ne vien  sarežģītai ķermeniskai attīstībai, bet arī dažādiem emocionāliem stāvokļiem, kas izrādes beigās var radīt apjukumu – vai tik tikko pieredzētais nav bijusi iespaidīga kulminācija? 

“Untitled (clown piece)” – „Klauni deformē savus ķermeņus, izpilda trikus, maskējas par kādu citu. Cirkū tie iejaucas izrādes procesā, it kā nejauši pārtraucot to, un iepazīstina ar pavisam atšķirīgu laika uztveri un attiecībām ar publiku. Viņi spēlē savas spēlītes: nejauku uzvešanos, nerātnu, pat cietsirdīgu izturēšanos, un – visi smejas.” Untitled (clown piece) izmanto klaunu žestus, lai atkal un atkal atgādinātu, kāpēc tie ir „ārpus normas” esoši. Dejojošais klauns uzlūdz jūs, piedāvā savu ķermeni – kā izklaidi un cīņas laukumu.

Marks Šreppels aka DJ Huette ir dalībnieks performanču duetā “skart”, kas radies teātra institūtā Gīsenē. Viņš attīstījis savdabīgu performances stilu, kas ietver sirreālus kostīmus, video un skaņu mākslu. Visus komponentus iespējams novērot arī viņa solo (DJ Huette) uzstāšanās reizēs, kurās dzirdama dzīvā elektroniskā mūzika salikumā ar skaņu kolāžām. http://www.myspace.com/djhuette

Komentāri (40)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu