Latvijas Televīzijā būs vakara raidījums bērniem • IR.lv

Latvijas Televīzijā būs vakara raidījums bērniem

19
Foto: Edijs Pālens, LETA

Vairāk nekā 100 tūkstošu latu finansējumu prasīs valdībai

Latvijas Televīzija (LTV) plāno vērsties Saeimas komisijās pēc atbalsta jauna vakara raidījuma veidošanai bērnu auditorijai, biznesa portālam “Nozare.lv” pastāstīja LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

Kots plāno, ka viena šāda vakara raidījuma veidošana izmaksātu aptuveni 600 latu, kas gadā varētu būt vairāk nekā 100 000 latu.

Raidījums varētu būt aptuveni 15 vai 20 minūtes garš, un tas būtu līdzīgs pirms 20 gadiem LTV kanālā pārraidītajam bērnu ikvakara raidījumam “Miedziņš nāk”.

Raidījuma veidošanu konceptuāli atbalstījusi arī Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome.

Kā stāsta Kots, priekšlikumu televīzijai iesniedzis jaunais režisors un producents Dzintars Dreibergs, kura veidoto dokumentālo filmu “Padoties aizliegts” pērn varēja skatīties vairākos Latvijas kinoteātros, bet viņa dokumentālā filma “Dusechka” savulaik iekļuvusi festivāla “Lielais Kristaps” laureātu vidū kā labākā studentu filma.

Patlaban Kots neprognozē, kad tieši raidījums taps un būs redzams LTV ēterā. “Plānojam, ka tuvāko trīs vai četru nedēļu laikā šo projektu varētu prezentēt Saeimas komisijās, lai pārliecinātu un saņemtu finansējumu. Ļoti ceru, ka lēmums tomēr būs pozitīvs,” sacīja Kots.

Jautāts, vai tad, ja valdība nepiešķirs plānoto finansējumu, LTV meklēs sponsorus un atbalstītājus, lai taptu šis raidījums, Kots vien atbildēja: “Tici un ceri, un tas realizēsies.” Konkrētāk par raidījuma koncepciju Kots nevēlējās stāstīt.

Kā ziņots, Saeimas Sporta apakškomisijas deputāti 8.martā, tiekoties ar LTV ģenerāldirektoru Kotu, aicināja veidot vairāk pārraižu par bērnu un jauniešu sportu sabiedriskajā televīzijā.

Aplūkojot situāciju bērnu un jauniešu sporta notikumu atspoguļošanā un raidījumu veidošanā, deputāti secināja, ka patlaban ir maz tādu raidījumu un pārraižu, kas jaunajai paaudzei popularizē sportošanu kā veselīgu dzīvesveidu.

Deputāti uzzināja, ka LTV sadarbībā ar vairāku sporta veidu federācijām patlaban strādā pie projekta “Mazie sporto”, kas televīzijas ekrānos būs skatāms rudenī. Apakškomisijas priekšsēdētājs Ivans Klementjevs (SC) atzina, ka par papildu finansējumu bērnu un jauniešu sporta raidījumiem un pārraidēm varēs runāt tikai kontekstā ar nākamā gada valsts budžetu.

Jau ziņots, ka 2011.gadā LTV paredzējusi palielināt bērnu programmu pārraižu stundu skaitu kopumā par 33%, biznesa portālam “Nozare.lv” pastāstīja LTV 1.kanāla kultūras, izklaides un bērnu raidījumu satura redaktore Daina Markova.

2010.gadā bija plānotas 225 stundas bērnu orģinālprogrammām un 256 stundas iepirktajai bērnu programmu pārraidei, kas kopumā gadā bija 481 stunda.

2011.gadā plānotas 237 stundas bērnu orģinālprogrammām un 406 stundas iepirktajai bērnu programmu pārraidei, ieskaitot ģimenes filmas un filmas skolēnu brīvlaikos, kas ir 643 stundas jeb par 162 stundām vairāk nekā pērn.

Markova atzīmē, ka 2010.gadā, kad samazinājums skāra lielāko daļu budžeta iestāžu, līdzekļi visiem LTV raidījumiem tika samazināti par 15%, bet konkrētu summu viņa neizpauž. 2011.gadā finansējums nav palielināts.

Kultūras, izklaides un bērnu raidījumu satura redaktore stāsta, ka LTV patlaban strādā pie vairākiem jauniem projektiem bērnu auditorijai.

 

Komentāri (19)

janisvinodis 13.03.2011. 18.15

20-30min. raidījums izmaksās 600 latus, no kuriem 300 lati aizies administrācijas izdevumu segšanai u.t.t… Latvijas TV sen jau pazaudējusi jaunatnes auditoriju (bērni jau vēlēšanās nepiedalās, tāpēc to raidījumi ir otršķirīgi), tādēļ atliek tikai jaunā raidījumu cikla veidotājiem novēlēt spēku un izturību (protams,ja Saeima vispār projektam piešķirs līdzekļus).

+3
0
Atbildēt

0

sallukass 14.03.2011. 10.46

Brīnišķīgs lēmums atjaunot vakara pasaciņu! Tikai viena raidījuma izmaksas 600 Ls ir uzpūsts cipars, kaut kur būs pieskaitīts klāt kāds liekēdis.

+2
0
Atbildēt

1

    Life Quality Managem > sallukass 14.03.2011. 14.15

    Ja ņem verā, ka tas ir ikdienas raidījums un nav tiešraide, tātad viena reizē var ierakstīt visus raidījumus, tad šiet, ka ir gan uzpūsta tā tāmīte. :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Latvietis...parastais. 13.03.2011. 16.48

Beidzot :) Tas jau sen bija vajadzīgs! Esmu ļoti priecīgs un gaidu jauno raidījumu. LTV vispār pozitīvi izceļas ar labestīgajām multfilmām brīvdienu rītos. Atšķirībā no TV3 Avatara un Bakugāniem, kur šauj, karo, nu un visas pārējās “labās” lietas, kas bērniem jāredz.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu