Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

2

Nedēļas notikumi Latvijā

 

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers valdībai ierosinājis izveidot komisiju Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka Normunda Vilnīša atbilstības amatam vērtēšanai. Premjers Valdis Dombrovskis jautājumu par komisijas izveidi tuvākajā laikā virzīs izskatīšanai Ministru kabinetā. Kalnmeiers vēstulē premjeram norādījis, ka, izvērtējot KNAB darbinieku sūdzību par Vilnīša iespējamām prettiesiskām darbībām, Ģenerālprokuratūra secinājusi, ka ir pietiekams pamats KNAB priekšnieka atbilstības amatam vērtēšanai. Savukārt Vilnītis uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku atstādinājis no amata savu vietnieku Alvi Vilku.

Valsts budžeta ieņēmumi šāgada pirmajos divos mēnešos bijuši 572,7 miljoni latu, bet izdevumi – 696,3 miljoni latu, tādējādi budžeta deficīts bija 123,6 miljoni latu. Valsts pamatbudžeta deficīts bija 80 miljoni latu un sociālā budžeta deficīts – 43,6 miljoni latu. Valsts ieņēmumu dienesta dati liecina, ka tā administrēto ieņēmumu februāra plāns izpildīts par 102,7%, to skaitā pamatbudžeta ieņēmumu plāns – par 96%.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu