Dons Kihots kinoteātrī • IR.lv

Dons Kihots kinoteātrī

24

Šovakar kinoteātrī "Multikino" un "Citadele" tiešraidē no Maskavas Lielā teātra skatītājiem tiks pārraidīta baleta izrāde "Dons Kihots", ziņo aģentūra LETA.

Iestudējums "Dons Kihots" veidots pēc Migela de Servantesa episkā meistardarba motīviem, ko sākotnēji Maskavas Lielajam teātrim 1869.gadā pielāgoja Marius Petipā. Baleta iestudējumam horeogrāfiju veidojis Aleksejs Fadeječevs, komponists – Ludvigs Minkuss, scenogrāfs – Sergejs Barhins.

Izrādei "Dons Kihots" kostīmi veidoti pēc Vasilija Djačkova 1903.gadā radītām skicēm, kostīmus atjaunojušas Tatjana Artamonova un Jeļena Merkurova. Muzikālais vadītājs ir Aleksandrs Kopilovs, bet galvenās lomās Natālija Osipova un Ivans Vasiljevs.

Būdams krievu kultūras un tradīciju starptautisks simbols, Maskavas Lielais teātris ar saviem iestudējumiem atbilst visaugstākajiem starptautiskajiem standartiem. Ar plašo repertuāru, kurā ietilpst gan nacionālā klasika un pasaulslaveni meistardarbi, gan grandiozi jauniestudējumi, Maskavas Lielais teātris tiecas iekļaut klasikas mantojumu modernās Krievijas sabiedrības kontekstā un ietver savā radošajā darbībā jaunas pieejas un tehnoloģijas.

Balets "Dons Kihots" kinoteātrī "Multikino" un "Citadele" tiks radīts plkst.18.

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu