Zirnekļu dēļ "Mazda" ASV atsauc 65 000 automašīnu • IR.lv

Zirnekļu dēļ "Mazda" ASV atsauc 65 000 automašīnu

29
Gatis Dieziņš, LETA

Tīkls degvielas tvertnē varēja bloķēt ventilāciju un veicināt bākas saplaisāšanu

Japānas autoražotājs “Mazda Motor Corp.” bijis spiests atsaukt no Centrālās un Ziemeļamerikas 65 tūkstošus Mazda 6 modeļu automašīnas, lai spēkratos uzstādītu speciālus aizsargus pret zirnekļiem, vēsta britu raidsabiedrība BBC. 

Kompānija paziņojusi, ka zirnekļi auto modeļa degvielas tvertnē auž tīklus, kas bloķē ventilāciju un var izraisīt bākas saplaisāšanu, kā arī aizdegšanās draudus.

Šī problēma pirmo reizi tika atklāta 2009.gada oktobrī, kad remonta veikšanai klients bija atvedis "Mazda 6", kuras degvielas tvertnes ventilācijas sistēmā automašīnu tirgotājs atklāja zirnekļa tīklu. Klients bija sūdzējies par degvielas noplūdi automobilī, vēsta LETA.

"Mazda" pavēstīja, ka atsauktajās automašīnās tiks pārbaudītas iespējamas plaisas, iztīrītas ventilācijas sistēmas un uzstādīta "atspere, lai novērstu zirnekļu iekļūšanu". Uzņēmumam gan neesot ziņu par gadījumiem, kad mašīnās esot izcēlies ugunsgrēks, ko izraisījuši zirnekļu tīkli degvielas tvertnēs.

50 tūkstoši Mazda 6 modeļa spēkratu tiek atsaukti no ASV, bet vēl 15 000 – no Kanādas, Meksikas un Puertoriko. 

 

Komentāri (29)

ilzezeebolde 07.03.2011. 09.39

Varbūt vienkārši nevajag laist zirnekļus tusēt savā bākā?

Droši vien kekss bija nosviedis tačku ar tukšu bāku kaut kādā pažobelē, jo, ja tur būtu degviela, diez cik ilgi tas zirneklis nemaz neizvilktu.

Varbūt Mazda varētu atsaukt arī manu braucamo – redz, es reiz konstatēju, ka pa vadītāja durvīm tur ir paviesojies garnadzis. Varētu uzstādīt kādu atsperīti, iztīrīt sēdekļus, varbūt derētu arī kāds liesmumetējs un neliela kalibra bazuka.

0
0
Atbildēt

0

lebronj2356 05.03.2011. 12.31

Cik tās mašīnas švakas palikušas, ka pat zirneklis var to dzelžu kaudzi par NĪ pataisīt…:). Komentāri par ražojumu kvalitāti mūsdienās lieki !

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu