Sinoptiķi brīvdienās brīdina par spēcīgu vēju • IR.lv

Sinoptiķi brīvdienās brīdina par spēcīgu vēju

20
Foto: Lauris Vīksne, F64

Piekrastē vēja ātrums var sasniegt 23 m/s

Brīvdienās Latviju šķērsos mākoņu zonas, tādēļ dažviet gaidāms neliels sniegs, bet dienas laikā arī slapjš sniegs, savukārt vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem, ziemeļiem un pastiprināsies, brīvdienās vietām brāzmās sasniedzot 15 līdz 19 metrus sekundē (m/s), bet jūras piekrastē dienas laikā pat vētras spēku 20 līdz 23 m/s, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ar vējiem no ziemeļiem Latvijā ieplūdīs nedaudz aukstāka gaisa masas, līdz ar to sals pastiprināsies, un gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā pazemināsies par trīs līdz pieciem grādiem – ja vēl sestdien vietām gaisa temperatūra paaugstināsies līdz plus 2, plus 3 grādiem, tad svētdien un pirmdien pat dienas laikā teritorijas lielākajā daļā pieturēsies neliels sals, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Sākoties darba nedēļai, virs Baltijas valstīm laika apstākļus noteiks augsta spiediena atzars, līdz ar to Latvijā līdz trešdienai nokrišņi nav gaidāmi, uzspīdēs arī saule. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš. Naktīs būs auksts laiks, bet dienas laikā saulē gaiss sasils un vietām gaisa temperatūra atkal pakāpsies vienu līdz trīs grādus virs nulles.

Nedēļas beigās jauna zema spiediena ieplaka ar atmosfēras fronti tuvosies mūsu reģionam, tādēļ Latvijā atkal nedaudz snigs, rietumos arī ar slapju sniegu. Dienvidu, dienvidrietumu vējš pastiprināsies līdz mērenam, bet piekrastes rajonos dienas laikā brāzmās sasniegs 15 līdz 17 m/s. Gaisa temperatūra dienas laikā būtiski nemainīsies, jo debesis biežāk būs mākoņainas, turpretī naktis kļūs par trīs līdz pieciem grādiem siltākas, jo mākoņu sega gaisam neļaus tik stipri atdzist.

 

Komentāri (20)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu