Atklātas sarunas par TO un "Vientulība tīmeklī" • IR.lv

Atklātas sarunas par TO un "Vientulība tīmeklī"

21

Atzīmējot Starptautisko Teātra dienu, Teātra Observatorijā šomēnes notiks īpaši pasākumi teātra skatītājiem – „Atklātas sarunas par TO…”. Šobrīd Teātra Observatorijā norit aktīva gatavošanās arī jauniestudējumam „Vientulība tīmeklī”, kura pirmizrāde gaidāma aprīlī. 

Starptautiskajai Teātra dienai veltītais pasākums „Atklātas sarunas par TO…” būs tikšanās ar Teātra Observatorijas draugiem un cienītājiem neformālā gaisotnē. „Mēs vēlamies pastāstīt, kas mēs esam, dalīties tajā, ko mīlam, atklāti izstāstīt, par ko smejamies vai raudam, parunāt par  mums – skatītājiem un aktieriem, par mūsu teātri,” ieceres atklāj Teātra Observatorijas aktieri. 

Tās būs vaļsirdīgas sarunas ar skatītājiem, nevis aktieru iestudēts monologs. „Ir pagājis krietns laiks, kopš mēs pēdējo reizi risinājām atklātu dialogu ar saviem draugiem un atbalstītājiem. Teātra Observatorija tagad atrodas jaunā vietā, mūsu vidū parādījušās jaunas sejas. Mēs vēlamies uzaicināt skatītājus ciemos!”   

„Atklātas sarunas par TO…” tiks pārraidītas internetā. Aktieri atbildēs arī uz tiem jautājumiem, ko uzdos Teātra Observatorijas gaitu sekotāji virtuālajā vidē. Ikviens Teātra dienas pasākumu dalībnieks varēs ielūkoties Observatorijas aizkulisēs, izpētīt, kāda ir izrāžu norises tehniskā puse, un uzzināt, kā izrādes dzimst idejiski. Skanēs mūzika no izrādēm, un izpaust sevi uz skatuves varēs visi, jo starp aktieriem un skatītājiem netiek nospraustas nekādas robežas. Pasākuma laikā atļauts brīvi filmēt un fotografēt. Biļetes nopērkamas „ Biļešu serviss”  kasēs. Maksa – Ls 5,00.

Teātra Observatorija šosezon gatavo vēl vienu jauniestudējumu – izrādi „Vientulība tīmeklī”. Izrāde tapusi pēc slavenā poļu rakstnieka Januša Leona Višņevska tāda paša nosaukuma bestsellera motīviem. Galvenajās lomās aktieri Andris Bulis, Agnese Zeltiņa un Lauris Dzelzītis. Jauniestudējuma režisore – Gaļina Poliščuka.

„No visa, kas mūžīgs, visīsākais laiks atvēlēts mīlestībai…” – skan izrādes galvenais vadmotīvs. Tās varoņi – ievērojams zinātnieks, kas dzīvo Vācijā, un jauna precēta sieviete no Varšavas. Viņi iepazīstas internetā un atklāj viens otram savas erotiskās fantāzijas, daloties notikumos no savas dzīves, kas pārspēj jebkuru izdomājumu. Pārvarot daudzus šķēršļus, abiem izdodas satikties arī realitātē – mīlētāju galvaspilsētā Parīzē. Taču ilgotā tikšanās kļūst par galveno pārbaudījumu viņu jūtām… 

Janušs Leons Višņevskis (Janusz Leon Wisniewski, 1954) ir viens no populārākajiem mūsdienu poļu rakstniekiem, molekulārbiologs, zinātnieks, informātikas un ķīmijas zinātņu doktors. Viņa seksuālās spriedzes piesātinātais, bet vienlaikus intelektuālais romāns „Vientulība tīmeklī" ir zinātnieka debija literatūrā. Tūlīt pēc iznākšanas 2001.gadā grāmata kļuva par bestselleru un ir tulkota daudzās valodās. 

Biļetes uz izrādēm iespējams iegādāties „Biļešu serviss” kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu