Garančas teniss • IR.lv

Garančas teniss

4
Foto — © Gabo/Deutsche Grammophon
Anda Burve-Rozīte

Operas māksliniece Elīna Garanča šonedēļ Rīgā sniedza koncertu. Intervijā Ir viņa stāsta, kā krīze ietekmē operas pasauli, un atklāj jaukāko, kas noticis pēdējā laikā 

Operas dīvas Elīnas Garančas profilā Facebook kāds jauns vīrietis ierakstījis: iemīlēju jūs, redzot, kā dziedat Metropolitēna operā Ņujorkā, speciāli braucu turp no Brazīlijas, lai redzētu izrādi. Lai arī intervijā Elīna atzīsies, ka atsauksmes par sevi internetā nemēdz lasīt, apbrīnas pilni izteikumi viņai veltīti daudz no visdažādākajām pasaules malām. 

Ārkārtīgi noslogota un nesasniedzama – šāds iespaids rodas, mēģinot rast kontaktus ar 34 gadus veco mākslinieci. Elīna Garanča ieradās Rīgā neilgi pirms spāņu mūzikas koncerta Lielajā ģildē 28.februārī, ko diriģēja viņas dzīvesbiedrs Karels Marks Šišons. Gandrīz tūdaļ pēc tam – atkal prom. Taču viņa izbrīvēja laiku rakstiskām atbildēm uz žurnāla Ir jautājumiem. 

Atbildes ir ļoti godīgas. Nav grūti iztēloties, kā Elīna sēdējusi viesnīcas istabiņā kaut kur Eiropā ar datoru klēpī un rakstījusi nedaudzajās stundās starp mēģinājumiem, izrādēm un pārlidojumiem no vienas valsts uz citu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu