Dombrovskis: būs jāpārrunā disciplīnas jautājumi • IR.lv

Dombrovskis: būs jāpārrunā disciplīnas jautājumi

74
Foto: Andrejs Strokins, F64
Indra Sprance

Premjers aicina ZZS pārdomāt un balsot tomēr par "Vienotības" izvirzīto kandidāti tiesībsarga amatam

Ja Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) nobalsos par "Saskaņas centra" (SC) virzīto tiesībsarga kandidātu Juri Jansonu, ar ZZS būs jāpārrunā koalīcijas vienošanās un disciplīnas jautājumi, trešdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja premjers Valdis Dombrovskis (JL, Vienotība).

Pēc Dombrovska teiktā, joprojām tiek mēģināts ZZS pārliecināt balsot par "Vienotības" tiesībsarga kandidāti, Administratīvās rajona tiesas tiesnesi Anitu Kovaļevsku, turklāt publiskajās diskusijās ir gūts apstiprinājums tam, ka Kovaļevska spēcīgāks tiesībsarga amata kandidāts, nekā SC virzītais Jansons.

Brigmanis trešdien no rīta Ir.lv sacīja, ka ZZS vienalga balsos par Jansonu, nevis Kovaļevsku. “Ja mēs nebūtu atbalstījuši Jansonu, tad vispār būtu palikuši bez tiesībsarga, mums, iespējams, nebūtu par ko balsot ceturtdien, “ sacīja Brigmanis, norādot, ka “Vienotība”  savu kandidātu izvēlējās tikai pēc tam, kad tika atrasts Jansons.

Vaicāts, vai domstarpības šajā jautājumā nevarētu pāraugt lielākā konfliktā koalīcijā, Brigmanis atbildēja noraidoši – “tas ir kā galvassāpes, uznāk un pāriet”.

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien lems par tiesībsarga apstiprināšanu.

 

Komentāri (74)

bekijja 02.03.2011. 10.12

Bet svarīgākā kārts tomēr ir paša Jansona rokās. Tieši viņš ir tas, kas pašlaik Latvijai var nodemonstrēt principiālu nostāju, iestājoties par valsti un sabiedrību un paziņojot, ka atsakās no kandidēšanas par labu Kovaļevskai kā profesionālākai kandidātei. Es nudien cienītu šādu soli! Tas būtu reāls pavērsiens Latvija politikā. Jo pašlaik Jansons vienkārši tiek izmantots…

+20
0
Atbildēt

3

    mary75 > bekijja 02.03.2011. 16.17

    Jansons to neizdarīs kaut vai tāpēc, ka tad atriebīgā žurka Lembergs uzskatīs viņu par ienaidnieku ar visām iespējamām sekām karjerai utt., cikiem viņš to jau nav sabojājis?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > bekijja 02.03.2011. 17.58

    Diemžēl, kamēr Lembergam pieder vesela partija, kuru atbalsta SC un PLL, visu izlemj viņi.
    Neviens, kas nepatīk Lembergam, nav amatā apstiprināts, sākot jau ar Maizīti utt.
    Un par to cilvēku, kas balso pēc viņa pavēles atbildības sajūtu pat runāt nav vērts.
    Bailes un atbildība tiem ir tikai att. uz Lembergu.
    Tāda ir realitāte.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    bekijja > bekijja 02.03.2011. 16.29

    Vai tiešām Lembergs tik daudz šajā valstī nosaka? Ka var sabojāt karjeru ikvienam, kas viņam netīkams? Kā tad ir ar tiem paziņojumiem, ka Lemberga ietekmi nevajagot pārvērtēt?

    Vara ir atbildība par cilvēkiem, tai skaitā par sabiedrības izglītošanu. Viens no izglītošanas un audzināšanas pamatprincipiem ir atalgot par rīcību, kas būtu veicināma, un sodīt par tādu, kas būtu maināma. Ja Jansons atteiktos – sidrsapziņas vadīts – tāpēc, ka atzīst, ka otrs kandidāts ir piemērotāks un sabiedrībai un Latvijai nāktu par labu, ja šajā amatā tiktu iecelts profesionālākais un piemērotākais… vai mēs viņu kaut kā varētu atalgot? Es nezinu, vai ar paldies pietiktu. Tas, protams, būtu visvieglākais. Šāda rīcība padarītu viņu cienījamu vismaz manās acīs. Ja viņš nākotnē pieteiktos uz kādu amatu valsts pārvaldē, vai tas tiktu novērtēts?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

dro 02.03.2011. 10.48

Manuprāt V nav citas iespējas kā diendienā skaidrot savu viedokli, publiski kritizējot ZZS nostāju.

+14
-2
Atbildēt

8

    lidija_stripkane > dro 02.03.2011. 11.05

    Ino
    Ko tu gribi skaidrot?
    Ja jārunā par ekonomiku, par sistēmiskām reformām valsts pārvaldē, ja jāpieņem nepopulāri lēmumi, tad vienīgais, ko Dombrovskis varētu skaidrot ir paša gļēvuma iemesli. Un nedarbojas arguments, ka ZZS traucē, vai Kalvītis darīja tāpat, jo tā nav stipra cilvēka runa, bet muļļāšanās un taisnošanās.

    Bet tiesībsarga kantori vispār vajadzētu likvidēt. Ietaupītos nauda. Jau tāpat birokrātu- liekēžu mums pilna pakaļa.

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    piziks > dro 02.03.2011. 14.35

    Ino, dekoratīvi kritizēt savas varas vienīgo un stiprāko stuti ir divkosīgi un liekulīgi. Ino, tas par to ikdienišķo kritizēšanu… :)

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    modriss > dro 02.03.2011. 12.02

    Zin, bet man tie atgādinājumi sāk asociēties ar Latvenergo tarifu paaugstinājumu pamatojuma kampaņu un sava veida sabiedrības “zombēšanu” noteiktā virzienā… Par piemēru ilustrācijai apollo atrodamo rakstu kliedzošie virsraksti:
    “Baņķieris: pensionāri šantažē sabiedrību”
    “Eksperti: Latvijas pensijas sasniegušas pārāk augstu līmeni”
    “Finansists: pietiktu tikai ar pāris latu atņemšanu no katras pensijas”
    “Eksperts: pensiju sistēma ir pašiznīcinošs mehānisms, tā sabruks”
    “Reirs: ja nemazināsim pensijas, nāksies slēgt skolas” utt.

    Tā kā galvenokārt Vienotība rosina šo ideju, tad izrādās, ka var pietiekami labi izveidot informatīvu sagatavošanas kampaņu. Bet iespējams, ka citos jautājumos vienkārši nav vēlmes vai varēšanas izteikties

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    modriss > dro 02.03.2011. 11.01

    Viņiem vispār vajadzētu skaidrot savu darbību, pamatojot to un konsekventi īstenojot dzīvē nevis tikai sūkstīties par “sliktajiem partneriem” un runāt par konsolidācijas pasākumiem kā pašmērķi.

    Galu galā vai tad budžeta konsolidācija noteiktos apjomos un ik pēc kāda laika sprīža nepieciešama tikai, lai noteiktā laikā atskaitītos SVF par izpildi, vai arī, lai sakārtotu LR ?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    modriss > dro 02.03.2011. 11.08

    -> dzeris49
    Starp citu, kā vērtē dažādu baņķieru un finanšu ekspertu pēdējā laika aktīvo izteikšanos par nepieciešamību ķerties pie pensijām (visticamāk lineāri)? Vai neatgādina mērķtiecīgu reklāmas kampaņu?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    ﮎandijs Be1t1kﮎ > dro 02.03.2011. 15.01

    OT. Kungs, kā varu Jums palīdzēt? Varu piedāvāt tualetes papīru. Derēs?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > dro 02.03.2011. 11.38

    Atgādina,nu, ja jau nevar paņemt nekur citur, varbūt arī varētu paņemt 2 – 10%, bet, pēc progresivās skalas, un pavisam mazās pensijas neaiztiekot.
    Jo beigties var tā, ka nebūs tāpat ko maksāt pilnas pensijas.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > dro 02.03.2011. 10.53

    Sab, mēdiji strādā ZZS un PLL labā, nav jau īsti pat kur skaidrot, tādu Ir lasa mazākums, pat, ja viņi gribētu skaidrot.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

andris902 02.03.2011. 09.50

…balsojuma rezultāts ir neprognozējams….publiskās debates ir pierādījušas Kovaļevskas pārākumu…vai ZZS ir vajadzīgs vēl viens apliecinājums, kurš šo politikas katlu maisa un ir galvenais šefpavārs?….Gustiņš ir pietiekami viltīgs, lai paziņotu, ka ZZS būs brīvais balsojums un katrs balsos pēc “sirdsapziņas”, lai pēc tam teiktu, ka nobalsots domājot par tautu…ja nobalsos par Jansonu – būs pierādījuši, ka ZZS ir aprobežotu un ietekmējamu politiķu bars…

+12
-2
Atbildēt

2

    andris902 > andris902 02.03.2011. 10.01

    …tāpēc jau teicu par ietekmējamu politiķu baru…

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > andris902 02.03.2011. 09.52

    Nē, ja visi ZZS nobalsos par Jansonu, tas liecinās par visticamāk slepena līguma esamību, ar kuru ZZS deputātam par savu vietu jābalso pēc “Papa said yo”.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu