Ballīte beigusies • IR.lv

Ballīte beigusies

6
Karikatūra — Arend van Dam

Itālijas premjers Silvio Berluskoni iekūlies jaunā seksa skandālā – šoreiz viņš tiek apsūdzēts gan par nepilngadīgu prostitūtu pirkšanu, gan par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu. Tajā pašā laikā interesants ir jautājums – cik ilgi vēl itālieši pacietīs šādu politiķi? 

Milānas prokuratūra atrodas milzīgā pelēkā Musolīni ēras namā netālu no pasaulslavenās pilsētas katedrāles. Virs ieejas lieliem burtiem uzrakstīts latīņu vārds IUSTITIA jeb taisnīgums. Aiz šaurajiem logiem, kas drīzāk atgādina šaujamlūkas, stingri un godbijīgi tiek sekots nācijas principu ievērošanai. Viena no lietām, kuru pēdējā pusgada laikā izmeklējuši Milānas prokurori, ir Rubīngeita, kā to nodēvējusi prese. Viņi pratinājuši lieciniekus un analizējuši neskaitāmus tālruņu sarunu ierakstus, lai identificētu personas un restaurētu to, kas slepus noticis Itālijas premjera Silvio Berluskoni privātajā villā Milānas pievārtē. 

Izmeklēšanas rezultāts ir 389 lapas bieza lieta. Februāra vidū Milānas tiesa paziņoja, ka premjeram būs jāatbild prāvā, kas sāksies 6.aprīlī. 

Berluskoni politiskās karjeras laikā skandāli un dažādas tiesāšanās nav sveša lieta, taču šoreiz izskatās, ka viņš patiesi ir iekūlies nopietnās nepatikšanās. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu