Cīnītāji un zīlītes • IR.lv

Cīnītāji un zīlītes

7
Nellija Ločmele

Padevies tāds kareivīgs šis žurnāla numurs. Par cīnītājiem

Reku, dzejnieks un mūziķis Ģirts Koknēvičs ir jau uzvarējis. Pirms vairākiem gadiem sabraukts uz gājēju pārejas, nedēļu atradās komā, pēc tam soli pa solim cīnījās par iespēju dzīvot, staigāt, atkal runāt, bet tagad viņa grupas Dodo albums Pasaule var nomirt, kas ierakstīts Ingus Baušķenieka studijā, pretendē uz Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvu.

Koknēviča cīņā nav zaudētāju. Laiks rādīs, vai tāds izrādīsies karš starp uzņēmēju un banku – zīmola Daugava radītājs Aigars Vaivars šobrīd sauc savu kreditētāju Swedbank par teroristiem, savukārt banka domā, ka apturējusi «uzmešanas» shēmu, kas no parādiem ļauj tikt vaļā, pārliekot mantu uz citu uzņēmumu. Nepieredzēti publiskais konflikts atklāj daudz ko ne tikai par spoži pulēto zīmolu, bet Latvijas biznesa vides tikumiem.

Nemanāmāka ir cīņa, kas jau vairākus gadus turpinās izglītības sistēmā. Zanes Oliņas vadītā Iespējamā misija gluži kā specaģentus iesūta skolās savus jaunos skolotājus, lai viņi palīdzētu bērniem ne tikai saprast fiziku vai vēsturi, bet iemācītu svarīgāko – prasmi mācīties. Tiesa, misijas ambīcijas sniedzas pāri konkrētas klases robežām: šogad to beigs puisis, kas tēmē uz izglītības ministra amatu.
Kad cīņu iedvesmas ir gana, atvelciet elpu un sagaidiet aiz loga zīlītes. Ja nav savējo, te būs mūsu logs uz Sārnati, vienīgo vietu pasaulē, kur putnu čivināšana ne vien dzirdama, bet arī lasāma: www.ir.lv/zilite

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu