Uz Ķemeru parku ar slēpēm • IR.lv

Uz Ķemeru parku ar slēpēm

35
Pauls Bankovskis

Šodien Dabas aizsardzības pārvaldes Pierīgas reģionālā administrācija jau otro reizi mudina interesentus iepazīt daudzveidīgo Ķemeru nacionālā parka (ĶNP) dabu arī ziemā, dodoties pārgājienā ar slēpēm ĶNP teritorijā.

Slēpošanas pārgājiens sākas plkst.10.30 pie Ķemeru stacijas. Plānotais distances garums ir aptuveni 10 kilometri, bet plānotais pasākuma ilgums ir trīs līdz četras stundas, ziņo aģentūra LETA.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Ķemeru nacionālajā parkā tika izmēģināts pirmais slēpošanas maršruts, kas tapis, Dabas aizsardzības pārvaldes Pierīgas reģionālajai administrācijai cieši sadarbojoties ar aktīvu vietējo uzņēmēju – atpūtas centru "Valguma Pasaule". Vienošanās par pirmo slēpošanas maršrutu izveidi tika panākta ĶNP tūrisma foruma tikšanās laikā pagājušā gada novembrī.

Lai arī atsaucība ĶNP pirmajā slēpošanas pasākumā nebija liela, visi dalībnieki ar paveikto bija ļoti apmierināti. Sajūsmu izraisīja gan patiesi lieliskie laika apstākļi, gan dabas iepazīšana ziemā, teju ik uz soļa pamanot sniegā dažādu dzīvnieku klātbūtnes pazīmes. Kopumā divu stundu laikā tika pieveikti aptuveni trīs kilometri pa dažāda veida apvidu – pa mežu, pāri laukiem, gar upi un ezeru, vietām sastopot arī izaicinājumus, galvenokārt kritušu koku, biezāk saaugušu krūmāju un sarežģīti pārvaramu nogāžu veidā.

Maršruti ĶNP drīzāk piedāvā slēpošanas pārgājiena, nevis distanču slēpošanas iespējas un gaida tos cilvēkus, kurus vairāk par noteikta garuma distances pieveikšanu vilina piedzīvojuma sajūta un vēlme iepazīt dabu ziemā.

 

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu