Kravcova izslēgšanu no Saeimas atbalsta 58% iedzīvotāju • IR.lv

Kravcova izslēgšanu no Saeimas atbalsta 58% iedzīvotāju

18
Valerijs Kravcovs paraksta Saeimas deputāta zvērestu. Foto: Andrejs Strokins, F64

Trešdaļa aptaujāto ir pret deputāta atcelšanu valsts valodas neprasmes dēļ

Saeimas deputāta Valērija Kravcova (SC) izslēgšanu no Saeimas nepietiekamo valsts valodas zināšanu dēļ atbalsta 58% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju, liecina tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu "900 sekundes" šī gada janvāra beigās veiktais pētījums.

Starp piekritējiem 45% aptaujāto pilnībā atbalsta rosināto lēmumprojektu par deputāta mandāta anulēšanu un 13% drīzāk atbalsta šo ierosinājumu, vēsta aģentūra BNS.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai" – "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL–TB/LNNK) ierosinājumu gan neatbalsta vairāk nekā trešdaļa jeb 36% aptaujāto, ziņo aģentūra LETA. No šīs grupas 25% pilnībā neatbalsta, un 11% – drīzāk neatbalsta Kravcova atcelšanu. 7% aptaujāto nebija konkrētas atbildes uz šo jautājumu.

Aptauja veikta internetā, tajā piedalījušies 700 ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Kā ziņots, Saeima pagājušajā nedēļā nolēma nodot izskatīšanai Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā VL–TB/LNNK iesniegto lēmumprojektu par apvienības ''Saskaņas centrs'' deputāta Kravcova izslēgšanu no Saeimas viņa nepietiekamo valsts valodas zināšanu dēļ. Eksperti gan iepriekš brīdinājuši – lai arī Saeimas Kārtības rullis paredz šādu iespēju, nav precīzi noteikta procesa kārtība, tāpēc deputātam izslēgšanas gadījumā varētu būt iespēja lēmumu apstrīdēt tiesā.

Kravcova valsts valodas zināšanas par spīti iepriekš saņemtajam oficiālajam vērtējumam apšaubītas arī iepriekš. Valsts valodas centrs (VVC) 2009.gadā Kravcovam par valsts valodas neprasmi uzlika 35 latu sodu, kad viņš pildīja Liepājas domes deputāta pienākumus. Pašvaldībā deputāts strādājis ar tulka palīdzību.

Nākamnedēļ, 9.februārī, Administratīvā rajona tiesa Liepājā plāno izskatīt Kravcova prasību atcelt VVC lēmumu par viņa sodīšanu, ziņo BNS. Pagājušajā nedēļā deputāts no parlamenta tribīnes teica latviski uzrakstītu uzrunu, uzsverot savu ieguldījumu Latvijas un īpaši Liepājas izaugsmē, paužot gatavību mācīties latviešu valodu, taču norādot, ka ir sibīrietis, un ''sibīrieši nekad uz ceļiem nav stāvējuši''.

Komentāri (18)

::Vai cis :: 03.02.2011. 12.38

1. Nedomāju, ka LNT aptauja būtu vērā ņemams avots.
2. Vai ar teicienu “nekad nav stāvējuši uz ceļiem” būtu jāsaprot, ka sibīrieši nekad nav laupījuši uz ceļiem, bet tikai dzīvokļos, bankās un veikalos???

+7
0
Atbildēt

0

ex.Bergšteine/ Varsl 03.02.2011. 14.30

Kravcovs jau ir tikai spilgtākais “nerunātājs”, no SC ir vesela plejāde ne visai labi latviski runājošu deputātu. Tā galvenā problēma ir tāda, ka 1/5 daļa Saeimas deputātu īsti nesaprot daudzas lietas, par kurām tiek debatēts. Par likumprojektiem nemaz nerunājot.

Šorīt labi R.Dzintars pateica – parādiet man darba vietu, kurā darbinieks nesaprot, ko no viņa grib, netiek izmests ārā un par to vēl algu saņem?

+5
0
Atbildēt

0

AUTOEXEC.BAT 03.02.2011. 11.59

Kravcova izslēgšanu no Saeimas atbalsta 58% iedzīvotāju ….

… tātad arī krievi. Loģiski :)

+6
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu