Ko latvietis ēda? • IR.lv

Ko latvietis ēda?

25
Kaspars Krafts, f64

Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā šodien notiks pasākums "Ko un kā latvietis ēda senāk? Ziemas ēdieni", ziņo aģentūra LETA

Cilvēks izsenis mācījies iegūt sev iztikas līdzekļus no dabas. Sākotnēji pārtikdams no zivīm, medījumiem un iegūtiem augiem – ēdamām saknēm, stiebriem, ogām un riekstiem -, vēlāk iemācoties apstrādāt zemi un pieradināt lopus, iegūt sev pārtiku naturālā saimniecībā. Tāda saimniecība bez lielām, ievērojamām izmaiņām mūsdienu Latvijas teritorijā pastāvēja no pirmā gadu tūkstoša pirms mūsu ēras līdz pat 20.gadsimta sākumam.

Kāds bija latviešu zemnieka uzturs naturālās saimniecības laikā? Vai latvietis spēja sevi nodrošināt ar pārtiku? Ko zemnieks pirka un ko audzēja pats? Kad sāka audzēt kartupeļus, gurķus un salātus? Ko zemnieks zināja par kafiju, un kas bija gardēdiens? Par to stāstīs muzeja Etnogrāfijas nodaļas speciāliste Sanita Stinkule.

 

Komentāri (25)

Sandra Lāce 30.01.2011. 19.37

Nevarēja ātrāk šī ziņa parādīties?! Tagad šķiet, etnogrāfijas nodaļas speciāliste jutīsies diezgan vientuļa! Ceru, ka IR vismaz aprakstīs, ko tad īsti tur ēda tie senie latvieši… Būtu žurnāla vērts raksts.

+1
0
Atbildēt

0

chemie 30.01.2011. 13.57

Jauki. Tikai žēl par vienu lietu – par to, ka gandrīz vienmēr šādas ziņas parādās (ātrākais) tajā dienā, kad notiek attiecīgais pasākums. Tas sarežģī laika plānošanu.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu