Nobijies ir pat vējš • IR.lv

Nobijies ir pat vējš

5
Drīz pēc tam, kad tika paziņots pagājušā gada narkotiku karu upuru skaits Meksikā — 15 273 —, bija jāsāk jauna asiņaina statistika: Akapulko kūrortā 9.janvārī atrada 15 līķus ar nogrieztām galvām, bet nākamājā dienā vēl trīs upuri bija pamesti uz Akapulko—Mehiko šosejas. Foto — Imageforum/LETA

Meksikas pilsēta Huaresā narkotiku karos pērn nogalināti 3111 cilvēku. Tas ir asiņaināk nekā Bagdādē vai Kabulā. Kas tur īsti notiek?

Notikumi, kuriem nav vārda, Huaresas ielejā pļauj cilvēkus kā neredzama izkapts. No austrumiem uz rietumiem, un tad atpakaļ no rietumiem uz austrumiem. Kā nāves metronoms. Un neviens neko neredz.  

Kastē pie lielveikala atstātas divu cilvēku galvas? Mistērija. Vienā naktī nodegušas 18 mājas? Dīvainība. Pazudis ārsts un visa viņa ģimene? Baumas. 

Vietējie gatavi pastāstīt tikai šo: Huaresas ielejā plūst Riobravo upe, un agrāk te galvenokārt nodarbojās ar kokvilnas audzēšanu. Dienā var izcepties, naktīs nāk drebuļi. Pārmet akmeni pāri upei, un tas nokritīs Teksasā. Tad sarunas aptrūkst. Šī ir kļuvusi par asiņaināko vietu uz planētas, un cilvēki negrib par to runāt. Rūpīgi izvēlas vārdus: «situācija», «notiek lietas» vai vienkārši «tas». 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu