Nedrīkst diskreditēt! • IR.lv

Nedrīkst diskreditēt!

1
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Anita Brauna

Ģirts Valdis Kristovskis apgalvo, ka vēlas izveidot Vienotības partiju, bet par mīksto nostāju pret notikumiem kaimiņvalstīs saka: «Darām tā, lai neesam zaudētāji!»

Ģirtam Valdim Kristovskim piemīt spēja šķelt dzirkstis. Viņš ne tuvu nav vismazāk pieredzējušais šīs Valda Dombrovska valdības politiķis, tomēr tieši viņa atbilstība ārlietu ministra amatam apšaubīta visvairāk. It kā vēl nebūtu gana ar intrigām, ko apvienība Vienotība savērpa valdības veidošanas laikā, Kristovskis pirms paša Jaunā gada pielēja eļļu ugunī, paziņojot, ka partneriem trūkst vienotas nostājas un tāpēc solīto vienu partiju vēlēšanu uzvarētāji tik drīz nemaz nevarēs izveidot.

Pēc pusotras nedēļas pie pusdienu galda viesnīcas Rīdzene restorānā Kristovskis asumus it kā gribētu nolīdzināt, taču arī sāpi nevar noslēpt. «Nu, Pilsoniskās savienības valde izplatīja paziņojumu, ka mēs uzskatām – Vienotības partijai jābūt,» viņš atbild uz jautājumu, vai Vienotība galu galā būs viena partija, un tūlīt uzsver, ka virzībai uz to jānotiek «pārdomāti, mērķtiecīgi, dziļi izdiskutējot un konsultējoties ar partiju biedriem».

Kad vaicāju, kas varētu kļūt par nepārvaramiem šķēršļiem partijas izveidošanai, apvienības pašreizējais priekšsēdētājs nosauc divus. Pirmkārt, ja Vienotību veidojošajām partijām neizdodas vienoties par politisko vērtību platformu – cik labēja vai kreisa tā ir konkrētos jautājumos. Otrkārt, ja neizdosies «salīmēt kopā tās cilvēku grupas un izveidot politisku spēku, kas tiešām jūt, domā un rīkojas vienotā ritmā». «Kādreiz ir tā, ka saliek kopā, bet asinsrite ir katram sava. Tas ir ilgs process. Tie sāpīgie belzieni, kas bijuši un kurus arī es esmu izjutis, nedrīkst būt. Nedrīkst savus līderus diskreditēt, par viņiem ir jācīnās!»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu