Aizveriet muti! • IR.lv

Aizveriet muti!

6
Ilustrācija — Ivs Zenne
Sanita Jemberga

Vai tas, ko lasām un redzam Latvijas medijos, ir patiesība? Pēc īpašnieku maiņas ir parādījušies nevēlamie temati un pašcenzūra, bet no nepaklausīgajiem profesionāļiem atbrīvojas. Situāciju vēl draudīgāku padara mediju koncentrēšana ar Krievijas baņķieri saistītu struktūru rokās. Žurnālisti atklāj šokējošas ietekmēšanas un izrēķināšanās epizodes, par ko sabiedrība līdz šim neko nav zinājusi

Pavasarī kanāla TV5 direktors uz sarunu izsauca ziņu dienesta galveno redaktoru Vladu Andrejevu. «Ziņu dienesta attīstības plānos tev vairs nav vietas,» viņš dienesta izveidotājam un populārās svētdienu programmas 7 jaunumi vadītājam pieprasīja pusstundas laikā savākt mantas. Žurnālisti sašūmējās, apsvēra protesta rīkošanu, bet beigās norima.

Pērnā gada pēdējā darbdienā viena no kanāla sejām, nakts ziņu vadītājs Oļegs Ignatjevs saņēma vadītājas īsziņu, ka brīvdienā jāierodas darbā. «Nekas, viss ir labi,» viņa pa telefonu atbildēja uz Ignatjeva jautājumu, kas noticis. Ierodoties darbā, Ignatjevam paziņoja, ka nolemts ar viņu nepagarināt līgumu. Tā termiņš nebija beidzies.

Neilgi pirms vēlēšanām darbs bija jāatstāj Diena.lv ziņu redaktorei Barbarai Ālītei, jo īpašnieku Viesturu Koziolu bija satracinājusi bilde pie raksta par hokeja kluba Dinamo Rīga izmantošanu Par labu Latviju! priekšvēlēšanu kampaņā. Citai Diena.lv ziņu redaktorei Mārai Miķelsonei pēdējais piliens izrādījās iebildumi pret kolēģi, kurš kā rakstāmmašīna pierakstīja Viestura Koziola organizēto Aināra Šlesera viedokli.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu