Šūpuļzirgs pieaugušajiem • IR.lv

Šūpuļzirgs pieaugušajiem

24
Pauls Bankovskis

No otrdienas, 11. janvāra galerijā "Istaba" būs apskatāms Reiņa un Alvja Baložu darinātais interaktīvais objekts – šūpuļzirgs pieaugušajiem, ziņo aģentūra LETA.

1,50 metrus platais, 2,10 metrus garais un 2,50 metrus augstais šūpuļzirgs pieaugušajiem "Istabā" eksponēts par godu bērnu zinātnes centra "Tehnoannas pagrabi" 15.jubilejai.

"Mēs vēlējāmies, lai mūsu darbs galarezultātā raisītu asociācijas ar īstu zirgu. Pirmkārt, lai pieaudzis cilvēks uz zirga, kas veidots tā dabīgajā izmērā, varētu uzkāpt un šūpoties. Izmantojot labi noslīpētu sarkankoku un ozolu, vēlējāmies panākt zirga ādas zīdainuma sajūtu," tā par savu kopdarbu ar dēlu dizaineri Reini Balodi saka "Tehnoannas pagrabu" idejas autors, dibinātājs un vadītājs Alvis Balodis.

Kā piebilda Lūse, pieaugušajiem domātais šūpuļzirgs vasarā pārstāvējis Latviju un "Tehnoannas pagrabus" starptautiskajā zinātnes centru izstādē "Zinātne pilī" Briseles karaļnamā, un tur to paspējis apbrīnot arī Beļģijas karalis Alberts II.

Šūpuļzirgs pieaugušajiem "Istabā" būs apskatāms līdz 16.janvārim.

Alvis Balodis ir arī Amatniecības kameras biedrs un ar šūpuļzirgu izgatavošanu nodarbojas jau sen, radot gan autordarbus, gan dažādu tautu vēsturisko šūpuļzirgu replikas. Sarežģītā inženiertehniskā veidojuma tehniskos jautājumus risināt palīdzējuši vairāki "Tehnoannas pagrabu" pārstāvji.

Bērnu zinātnes centrs "Tehnoannas pagrabi" ir tehniskā jaunrades nama "Annas 2" struktūrvienība interešu izglītībā un Eiropas zinātnes centru asociācijas "Ecsite" biedrs.

 

Komentāri (24)

keirakeira 13.01.2011. 17.11

Palabojiet rakstā 50m uz 5m :)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu