Jauna elpa, jaunas telpas • IR.lv

Jauna elpa, jaunas telpas

Jaunās galerijas Asni dibinātājas Elīna Drāke (no labās) un Auguste Petre uzskata par savu uzdevumu «skaidrot, ka mākslas darbus ne tikai drīkst, bet vajag pirkt. Tā ir svarīga veselīgas mākslas vides ekosistēmas sastāvdaļa». Publicitātes foto
Veronika Viļuma

Piecas izstādes, kurās mākslinieki ļaujas neparedzamajam, miksē dažādas formas, pievēršas svarīgām tēmām un izstāda darbus tikko atklātā galerijā

Nekāda snobisma

Ar grupas izstādi Unparalleled Surrealities pretī Nacionālajam mākslas muzejam atklāta jauna laikmetīgās mākslas galerija Asni. To dibinājusi mākslas konsultante, kuratore Elīna Drāke un neatkarīgā kuratore, mākslas publiciste Auguste Petre. Abas uzsver — galerijas fokusā būs sadarbība ar Baltijas māksliniekiem, kuri ir profesionālās karjeras sākumposmā. Atklāšanas izstādē ir trīs jauno gleznotāju — Katrīnas Biksones, Ievas Putniņas un Dāvja Ozola — darbi. Katram ir sava pieeja videi un gleznā ietvertajam tēlam, taču vienojošā ir sirrealitātes klātbūtne, interese par cilvēka bezapziņu un tās izpausmēm sapņos.

 Galeristēm ir svarīgi kļūt par «draudzīgāko un atvērtāko galeriju Rīgā» ar pilsētniekiem un viesiem interesantu programmu. «Nekāda snobisma! Snobi ir izgājuši no modes, un šajos sarežģītajos laikos ir jāturas kopā,» uzskata Elīna Drāke. 

Līdz 5. maijam Krišjāņa Valdemāra ielā 17a.

Mūrnieka strūklaka

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu