"Žizele" kino • IR.lv

"Žizele" kino

27

Pirmo reizi Latvijā kinoteātris "Rīga" 19.janvārī skatītājiem uz lielā ekrāna no Londonas Karaliskā Koventgārdena operteātra tiešraidē demonstrēs komponista Ādolfa Šarla Adāna baleta izrādi "Žizele", ziņo aģentūra LETA.

"Žizele" ir viens no nozīmīgākajiem romantisma baletiem, izcils un populārs klasiskās dejas kanona un Karaliskās baleta trupas repertuāra darbs, kas noteikti būtu jāredz ikvienam.

Baleta izrāde "Žizele" ir dramatisks stāsts par nodevību, pārdabisku garu pilnu nakti un mīlu, kas stiprāka par nāvi. Šis ir ne tikai viens no baleta pielūdzēju iecienītākajiem opusiem, bet arī brīnišķīgs darbs, ar kura starpniecību ikviens var atklāt klasiskā baleta nezūdošo valdzinājumu.

Iestudējuma diriģents būs Koens Kessels, režisors – Kristofers Karrs, horeogrāfija – Mariuss Petipā pēc Žana Koralli un Žila Pero oriģinālās horeogrāfijas. Izrādes un papildu horeogrāfijas autors ir Pīters Raits, kura iestudējumā saglabāti visi svarīgākie "Žizeles" klasiskā mantojuma elementi.

Šajā baleta uzvedumā ar Džona Makfarleina noskaņu pilno scenogrāfiju izcelts cilvēciskās un pārdabiskās pasaules kontrasts, stāstam vijoties starp šīm divām vidēm.

Baleta izrāde veidota divos cēlienos un tajā piedalās Londonas Karaliskā baleta trupa un Londonas Karaliskās operas orķestris.

Kinoteātrī "Rīga" baleta iestudēja "Žizele" tiešraide būs skatāma Lielajā zālē plkst.21.30. Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties "Biļešu servisā" un kinoteātra "Rīga" kasēs.

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu