Saslimstība ar gripu strauji pieaug • IR.lv

Saslimstība ar gripu strauji pieaug

32
Dāvis Valbaks, F64

Epidemioloģiskais slieksnis vēl nav sasniegts

Pagājušā nedēļā strauji pieaudzis saslimšanu ar gripu skaits, aģentūru LETA informēja Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) Epidemioloģiskās drošības un sabiedrības veselības departamenta vadītājs Jurijs Perevoščikovs.

2010.gada pēdējā nedēļā bija hospitalizēti 27 gripas slimnieki. Savukārt pagājušajā nedēļā laboratoriski apstiprināts 141 gripas gadījums, hospitalizēti 80 pacienti, no tiem 60 Rīgā. Epidemioloģiskais slieksnis – 100 saslimšanas uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju – vēl nav sasniegts. Visvairāk gripas gripas slimnieku ir Daugavpilī, Jelgavā, Rīgā un Ventspilī.

Kā norādīja Perevoščikovs, saslimstība ar gripu pieaug strauji, turklāt ir beidzies skolēnu brīvlaiks, tāpēc divu līdz trīs nedēļu laikā saslimšanu skaits varētu sasniegt epidēmijas līmeni.

Divreiz ir pieaudzis arī saslimšanu skaits ar akūtām augšējo elpceļu infekcijām, vidēji šādu pacientu skaits pagājušā nedēļā bija 1164 uz 100 000 iedzīvotāju, salīdzinot ar 778 gadījumiem uz 100 000 iepriekšēja gada pēdējā nedēļā. Ar akūto augšējo elpceļu infekcijām slimo visu vecumu iedzīvotāji, visvairāk saslimušo ir Daugavpilī, Rīgā, Ventspilī un Jūrmalā.

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu