Bārzdiņš piekāpjas, atliek traumpunktu reformu • IR.lv

Bārzdiņš piekāpjas, atliek traumpunktu reformu

65
Lita Krone, LETA
Indra Sprance

Traumpunktu darbība mazajās pilsētās līdz 1.maijam nemainīsies

Lai arī sākotnēji izmaiņas traumpunktu finansējumā un līdz ar to arī darbībā bija plānotas no šā gada sākuma, veselības ministrs Juris Bārzdiņš (ZZS, Liepājas partija) nolēmis saglabāt esošo kārtību līdz 1.maijam.

Kā vēsta ziņu aģentūras LETA un BNS, par to Bārzdiņš paziņojis pēc trešdien notikušās tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, kurš jau iepriekš asi kritizēja ieceri mazajiem traumpunktiem ļaut strādāt tikai pa naktīm un brīvdienās, kā arī plānus Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā vairs nesniegt neatliekamo palīdzību traumu gadījumos.

Bārzdiņš pēc tikšanās uzsvēris, ka reformas veselības aprūpes sistēmā tiks veiktas, taču, izmantojot “plašāku komunikāciju un ņemot vērā lokālos apstākļus”.

Portāls Ir.lv jau vēstīja, ka valdība gada nogalē pieņēma virkni lēmumu par izmaiņām veselības aprūpes iestāžu finansējumā, tajā skaitā grozījumus, kas paredzēja traumpunktus iedalīt divās kategorijās – tādos, kas gada laikā aprūpē virs 3500 pacientiem, un tajos, kas gada laikā apkalpo līdz 3499 pacientiem. Tie, kas apkalpo mazāk nekā 3500 pacientus, turpmāk saņems arī mazāku finansējumu, kas ļautu nodrošināt traumpuntku darbību darbadienās vien naktsstundās, bet brīvdienās – cauru diennakti. Pret šādu valdības lēmumu asi iestājās nelielo slimnīcu vadītāji, norādot, ka laukos iedzīvotāji var tikt atstāti bez medicīniskās palīdzības.

Komentāri (65)

Dina Repša 05.01.2011. 15.21

Visā ļembastā zudis svarīgākais: ārRīga un cilvēki tur. Ja likvidē skolas, slimnīcas, dzelzceļu, autobusu maršrutus, pasta nodaļas, neremontējam ceļus, faktiski tas nozīmē Latvijas lauku novadu… Ko? Valsts attīstība beidzas Rīgā. Kam paliek lauki? Kas tur notiks?
Manuprāt, jautājums ir svarīgāks par nelietderigi tērēto budžetu un Valda vizīti Krievijā. Budžets sap…īpēts 20 gados, bet ko TIE, kas sevi dēvē par politiķiem uzskata par valsts attīstību? Rīgas, Liepājas, Daugavpils, Jelgavas attīstību? Nevis Mežāres, Lēdurgas, Seces vai Dundagas iespējas?
Ja mums lielākoties pie varas ir nicinātās Padomju skolas absolventi, kas sekos, paaudzēm mainoties?

+6
0
Atbildēt

0

mary75 05.01.2011. 13.54

Kāda ticība var būt visām reformām, ja vienu dienu saka, ka viss ir pārdomāts un izsvērts, bet, ottrā dienā – ka nemaz nav skaidrs, vai vispār vajag to darīt, katrā ziņā, tagad vēl nevajag, un tad vēl domāsim.
Kāda garantija, ka ar visu pārējo nav tāpat?
Ēlertei, Āboltiņai un Zaķim Zatlerim jāatvainojas, un jāpasaka, ka personas ar šauru redzesloku ir viņi, nevis Zatlers.
http://www.delfi.lv/news/comment/comment/ugis-gruntmanis-kas-notiek-latvijas-medicinas-aprupe.d?id=36076144 – profesionāļa viedoklis, un “no malas”, kaut brīžam diskutabls.
Katrā ziņā, tas, ka Latvija pilnīgi visos rādītājos med. palīdzības ziņā pēdējā, bet, birokrātu skaita ziņā uz att. iedz. skaitu pirmā,izraisa pārdomas, kādu valsti mēs te uzcēlam un kādas šai valstī prioritātres.

+8
-3
Atbildēt

2

    mary75 > mary75 05.01.2011. 19.43

    Un to sauc par reformām?
    Reformas būtu, ja sākumā izrēķinātu, kur un cik var griezt, lai tas nepadara šituāciju ļaunāku, un tad grieztu, nevis otrādi – paņemtu no gaisa 12 miļj., un tad domātu, kur un kā lai tos savāc, īsti nizsverot, kādas būs sekas.
    Ja būtu tik pārliecināti – nebūtu atcēluši.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > mary75 05.01.2011. 17.14

    Dzeri, nelasi to ko tu vēlies lasīt. Zatlers atbalsta reformas, taču neatbalsta izvēlēto starta laiku. Agri vai vēlu traumpunkti tiks likvidēti. Izrādās, pašas slimnīcas nespēj tikt skaidrībā ar reāli apkalpoto slimnieku statistiku – un ja šāda problēma pastāv, pasaki, kādus reālus lēmumus var pieņemt?!

    Zatlers ir jaukais onka dakterītis no vecās sistēmas, kas ņēma kukuļus, bet darīja savu darbu labi. Mums tas vairāk neder.

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

zhaklin7 05.01.2011. 13.30

Lielāku idiotismu, kā traumpunktu likvidāciju, nemaz nerunājot par traumataloģijas slimnīcā likvidējamo nevar ne iedomāties, nedz ar kādu apspriest! Pēc plāna iznāk tā- ja man darbā norauj pirkstu, vai, tpu, tpu, pat roku- man jāiet pie ģimenes ārsta, lai man nozīmē rentgenu, tad atpakaļ pēc nozīmējuma pie speciālista, kas jau var būt nestrādā, nemaz nerunājot, ka visi tie cilvēki, kas gaida rindā pie šiem ārstiem arī grib tikt pieņemti. Bet man sāp! Bet man iestājas sāpju šoks! Es varu pa to laiku noasiņot un nomirt! Es varu no šoka nomirt! Man var rasties labvēlīgi apstākļi , lai vēlāk saindētos asinis. Nemaz jau nerunāsim par iespēju atrauto locekli piešūt!Ja es ciešu autoavārijā, bet man nav ārēju sasitumu pazīmju, tikai vājums? Ko? Man atkal jāiet pie ģimenes ārsta, kas , piem. 20.00 jau nestrādā.! Es iekšēji noasiņoju un kirdik! Nu ārprāts! Man domāt, ka Bārzdiņš ir dzimis pataloganatoms! ! Tiem darba būs pilnas rokas un varēs saviem kolēģiem algas pielikt!Nu jau iet par traku! Nu jau vairs nav runa par izdzīvošanu! Drīz pieņams likumu par eitanāziju tiem, kas pēc traumas izskatīsies tādi švaki!Bārzdiņš pārtērēja līdzekļus Liepajas slimnīcai! Bet slimnīca pati par sevi palikusi vien nabagmājas līmenī- nu tādas , no 19. gadsimta- deķu vietā- lupatas, spilvendrānu vietā puspalagi, dvieļu nav, spilveni ar brūniem plankumiem, nerunājot nemaz par matračiem! Cik cilvēku nomiruši pa šiem 30 gadiem uz tiem un nekas nav nomainīts. Remonts dažās nodaļās nav taisīts no slimnīcas uzcelšanas brīža! Toties algas vadošajiem darbiniekiem vienmēr ir bijušas līmenī! Un nu šis darbonis bija piemērots,lai kļūtu par veselības ministru! Vai jums, tautieši, neliekas, ka pret mums notiek ne tikai genocīds, bat plānveidīga tautas iznīcināšana- iznīdēšana kā tāda! Visādiem spēkiem! Kaut vienreiz aizrītos!

+9
-5
Atbildēt

2

    girts_gansons > zhaklin7 05.01.2011. 19.30

    stabila … Es varu pa to laiku noasiņot un nomirt! …
    —————
    Vai šādā stāvokli Tu iesi uz traumpunktu, vai tomēr sauksi ātros? Neputrojies!

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    snjuu > zhaklin7 05.01.2011. 13.31

    “Vai jums, tautieši, neliekas, ka pret mums notiek ne tikai genocīds, bat plānveidīga tautas iznīcināšana- iznīdēšana kā tāda! Visādiem spēkiem! Kaut vienreiz aizrītos! ”
    ===
    Nē, tā nu gluži neliekas. Drīzāk liekas, ka dažiem ļautiņiem ir grūti “pārskatīt laukumu”, uztvert dažādas likumsakarības, noteikt pareizas prioritātes.

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu