Balodis vairākus gadus nedeklarē lielas parādsaistības • IR.lv

Balodis vairākus gadus nedeklarē lielas parādsaistības

13
Rūta Kalmuka, F64

Tā ir privāta lieta, saka Balodis, no komentāriem atsakoties

Lidostas „Rīga” valdes loceklis Vents Balodis (TB/LNNK) vairākus gadus valsts amatpersonas deklarācijā nav norādījis savas parādsaistības par 80 000 ASV dolāru, svētdienas vakarā ziņo Latvijas Televīzijas raidījums „De facto”.

Kā noskaidrojis raidījums, Balodis naudu aizņēmies ap 2001.gadu, kad bija 7.Saeimas deputāts. Naudu viņš aizņēmies no savas palīdzes Initas Daņiļēvičas, kura atzīst, ka naudu Balodim aizdevusi un ka viņam tā jāatdod nākamgad.

Visu šo gandrīz 10 gadu garumā Baloža deklarācijā šīs parādsaistības gan neparādās. Balodis Latvijas Televīzijai atzinis, ka naudu aizņēmies, bet no tālākiem paskaidrojumiem atsakās, uzsverot, ka tā ir privāta lieta.

„De facto” noskaidrojis, ka ap 2001.gadu, neprasot nekādas parādzīmes, Daņiļēviča pārskaitījusi Ventam Balodim 80 000 ASV dolāru uz kādu kontu Baltijas starptautiskajā bankā. Šis konts nav piederējis pašam Balodim un kas ir bijis tā īpašnieks – to Balodis neesot zinājis, tomēr viņš aizgājis uz banku un visu summu no sev nepiederoša konta skaidrā naudā varējis izņemt. Kontu viņam ieteicis paziņa – bankas īpašnieks Valērijs Belokoņs.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs izmeklēšanu šajā lietā ir veicis, tomēr ir iestājies noilgums. Kā uzsver „De facto”, nevienu no atbildīgajām iestādēm neinteresē Baloža vēl joprojām neatdotais parāds, kas netiek uzrādīts valsts amatpersonas deklarācijā.

Raidījums atgādina, ka par nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā paredzēta administratīvā atbildība. Valsts amatpersonai var uzlikt naudas sodu līdz 250 latiem.

Komentāri (13)

mincitis888 15.08.2010. 22.09

Zinot to, kas ir initas vīrs un cik naudas kārs ir balodis, šo naudas pārvedumu nu nekādi nevar saukt par aizdevumu:))) Tā ir samaksa par labi padarītu darbu:)
Piebildīšu, ka abi putniņi vents un inita kādreiz bija ļoti tuvās attiecībās-kopīgi komandējumi, kopīgi kurortu apmeklējumi, kopīgi rīti un vakari…romantika:)))
Un tas ir viens no tēvzemiešiem:( baķkas labā roka …brrr:((((

+11
0
Atbildēt

0

mary75 16.08.2010. 09.18

Jā, un kāda nozīme amatpersona deklarācijai, ja tur var uzrādīt, var neuzrādīt, amatpersona var naudas izcelsmi skaidrot, var neskaidrot, un, principā, par to viņš var saņemt briesmīgu sodu – 250ls!
Vienreizēji liberāli likumi muļķuzemē, amatpersona un politiķis var darīt ko tik grib, un neviens viņam neko nevar izdarīt.
A no otras puses – TB, vismaz, zina kapēc un par ko balsojusi, visur atbalstot tagadējo PLL, ieguvumi acīmredzami.

+4
0
Atbildēt

0

oskaar 15.08.2010. 23.51

80 000 USD nav nekāda nieka nauda (tas protams- kā nu kuram). Interesanti- no kurienes tā ir atradusies aizdevējai? Vai viņa ir nomaksājusi nodokļus tādā apmērā, kas varētu liecināt- ka šāda legāla nauda viņai aizdošanas brīdī ir piederējusi?

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu