ATP turnīru atklās ar Rituma Ivanova izstādi • IR.lv

ATP turnīru atklās ar Rituma Ivanova izstādi

20
Lights On. Jo-Wilfried Tsonga, 2010. 200x162cm, Acrylic on canvas. Publicitātes foto
Ieva Alberte

Mākslinieks gleznās ''Lights On'' iemūžinājis 10 tenisa profesionāļu emocijas

Kataras galvaspilsētā Dohā no 3. līdz 8.janvārim būs skatāma Rituma Ivanova izstāde ''Lights On''. Atklāšana notiks reizē ar turnīru ''Qatar Exxon Open 2011'', un izstādē būs skatāmi desmit lielformāta darbi, kuros attēloti tenisa profesionāļi.

Izstāde tapusi, pateicoties tenisista Ernesta Gulbja ģimenei, kura vēlas popularizēt latviešu mākslu un satuvināt tenisu ar glezniecību. Gleznās attēloti Rodžers Federers, Rafaels Nadāls, Novaks Džokovičs, Robins Sēderlings, Nikolajs Davidenko, Endijs Murejs, Vilfrīds Tsongu, Fernando Verdasko, Markoss Bagdati un Ernests Gulbis.

Mākslinieks Ritums Ivanovs Ir.lv stāsta, ka interese par viņa darbiem Gulbju ģimenei radusies šī gada pavasarī pēc izstādes ''Stars. Lights On'' apmeklējuma galerijā ''Rīga''. Pēcāk kopīgi izaudzis izstādes koncepts – ''Lights On'', ''gaismas nozīme tenisa laukumā, spožajā arēnā, sportista emocijās”, skaidro Ivanovs.

Gleznotāju allaž esot saistījušas spilgtas personības, to atklāsme caur portretu, un pusgadu ilgais darbs ar sportistu attēliem bijis aizraujošs. ''Tenisistiem piemīt ļoti plaša un izteikta emociju gamma: no laimes kliedziena līdz baiļu brēcienam. Tāda kā sportista apogeja,” secina mākslinieks.

Izstādes atklāšanu Katarā būs iespējams vērot arī video translācijā.

Komentāri (20)

Absints 12.08.2015. 13.22

Mums NEKAD nav bijis ne labs premjerministrs, ne prezidents. VIENMĒR ir kāds vai kādi, kuri ir apbižoti. Tā bija arī ar Vairu Vīķi Freiberga, tā bija ar Dombrovski, tā bija ar Bērziņu. Arī ar visiem Ulmaņiem. Kalvīts vispār tika nolikts. Arī Zatlers, ar nekad nesmaidošo Lilitu, bija avantūrists.

Šinī kontekstā man Straujuma nebūt neliekas tā sliktākā. Kā rakstīju iepriekš- Straujuma neizpilda populistiskas darbības, neuzstājas ar harismātiskām runām, bet godīgi un centīgi dara savu darbu. Un tas ir daudz vairāk kā haotiska darbošanās ar iespējamu uzmirdzēšanu kā zvaigznei. Tāpat tipiski ir tas, ka visi prasa “dodiet”! Dodiet, piešķiriet, palieliniet! A Laimdotai ir jādomā “kur ņemt”, Brēcējus tas neinteresē jo “viņiem taču pienākas”…

Tāpēc nesakot to, ka šī valdība ir laba, nedomāju ka tā būtu jāgāž. Jo nākošā nez vai būs labāka… Ja nāks Āboltiņa, rūpes par tautsaimniecību nomainīs rūpes par intrigu saimniecību.

A par Latvijas valsts neizdarību pilnīgi piekrītu. Rezumējot autores sacīto- neviens liels valsts organizēts pasākums pēdejā laikā nav izdevies. Tā ir ar vilcienu iepirkumu, tā ar gudrona dīķiem, tā ar Expo izstādi. Pat Dziesmusvētkos notika incidenti. Es, kā iemeslu šeit redzu valsts ierēdņu profesionalitāti. Precīzāk neprofesionalitāti. Jo realitāte ir tāda, ka tie, kas kaut ko spēj, jau sen ir privātajā biznesā. Ekonomējām uz ierēdņiem, saekonomējām uz sevi. Ja valsti vada “pārpalikumi”- tie ierēdņi, kuri privātajam biznesam ir par vāju, ko varam gribēt? Man spilgtākais piemērs ir Andris Vilks, izbijušais finansu ministrs, kas bija viens no tiem, kas izveda Latviju no krīzes. Viņš devās prom, jo par ministra algu nevarēja tēva mājai jumtu nomainīt. Tagad droši vien to var, bet toties Latvijai atkal jumts sāk braukt prom…

Tāpēc saku jau nez kuro reizi- Latvija (vairs) nav spējīga sevi pārvaldīt. Būtu tikai saprātīgi pārvaldes funkcijas pamazām deleģēt Briselei, i korupcijas būtu mazāk, i lēmumi pamatotāki, i viss tas mums maksātu mazāk… Un nevajag jaukt deleģēšanu ar neatkarības zaudēšana. Deleģēšana ir darba uzticēšana kādam citam. Un jo vairāk Tu spēj deleģēt, jo stiprāks Tu esi…

+6
-3
Atbildēt

5

    mūsu alus > 19.08.2015. 08.54

    Vēlme deleģēt pārvaldi ir apzināti veidotās sistēmas “ievēlēsim mazāko ļaunumu” nākošā loģiskā pakāpe. Tā ir tieši tāda pati vēlme, kā vēlme pēc “stingrās rokas”. Normāls veids kā zaudēt neatkarības paliekas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    mūsu alus > 19.08.2015. 08.41

    Nu nevajag! Vissmieklīgākais (bet varbūt traģiskākais) ir tas , ka Vilka “taupības” politika rezultējās paša nespējā nomainīt tēva mājas jumtu. Cik daudziem ierēdņiem, nerunāsim par prastiem darba ļaudīm, arī izpalika šī iespēja dēļ viņa lēmumiem, šīs politikas bīdītājs kaut kā neizpaudās. Nevar noliegt Dombrovska un Vilka pozitīvo lomu krīzes laikā. Līdzībās runājot, slīkstot, viņi neļāva izdarīt slīcējam pārāk daudz lieku kustību, lai saglabātu dzīvību. Tikai zēni nedaudz aizrāvās, un tai brīdī, kad vajadzēja aktīvāku rīcību, lai ar ietaupītajiem spēkiem atspertos no grunts, un ievilktu kādu svaiga gaisa malku, inerces dēļ politika palika mazkustīga. Rezultātā, neatsperoties, līķu uzpeldēja vairāk, nekā bija iespējams glābt…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    edge_indran > 12.08.2015. 17.55

    ———

    Ķīps:”(..) Deleģēšana ir darba uzticēšana kādam citam. Un jo vairāk Tu spēj deleģēt..”

    http://img12.nnm.me/b/5/e/f/9/93d629a2d2e8c83953a218ad708.jpg

    Neķer muļķus!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Charlie Hebdo > 12.08.2015. 18.08

    Ķīps

    Straujuma, izrēķinoties ar Cilinska kungu, pozicionēja sevi kā kolorado lenteni, līdzīgu, Ušakovam, Zatleram, Korenam vai Kozlovskim un tas jau ir kā antiputiniskā – antirusiskā tribunāla spriedums. Vilciena iepirkums, gudrona dīķi un Expo, tā ir ļaunprātība un korupcija bet tikai ne muļķība.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > 12.08.2015. 14.22

    Vo,tad mums iedalītu 1000 pašu bandītiskāko bēgļu un teiktu:še ņemiet,un nespirinieties pretī.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

andrejs 12.08.2015. 10.13

labs raksts.

+5
-2
Atbildēt

0

shefere 29.12.2010. 12.32

Kāda vaina, Ritums, jādomā, labi nopelnīja, Gulbjiem morālais gandarījums, Katarā uzzin par latviešu glezniecību. Nesaprotu šo nosodījumu, galu galā Ritums vienmēr ir gleznojis slavenības, nu vienreiz čalim ir paveicies ar labu pasūtījumu, so what?! Ja glenotu Valdemāru un Kr.Baronu un krautu kaudzē darbnīcā, tad būtu cienījams latvju gleznotājs, bet ja izmanto konjunktūru un glezno pēc pasūtījuma, tad tas ir slikti, jo māksliniekam principā ir jādzīvo tumsā un trūkumā!Bet mākslas vēsture rāda, ka daudzi izcilie gleznotāji bija galma mākslinieki, tagad arī piemēram Goiju nosodīsim?

+3
-1
Atbildēt

2

    shefere > shefere 29.12.2010. 14.37

    klejotāja no comment uztvēru kā nosodījumu

    0
    0
    Atbildēt

    0

    snjuu > shefere 29.12.2010. 14.09

    Vai tad kāds pārmet?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu