Maskavā aizturēti vairāk nekā 1000 cilvēku • IR.lv

Maskavā aizturēti vairāk nekā 1000 cilvēku

19
Miliči 15.decembrī aiztur cilvēkus pie Kijevas stacijas Maskavā, lai nepieļautu grautiņu izcelšanos. Foto: AFP/LETA

Milicija novērš internetā solīto kautiņu starp nacionālistiem un kaukāziešiem

Maskavas tiesībsargājošās iestādes trešdien vakarā, cenšoties novērst nedēļas nogalē piedzīvoto masu grautiņu atkārtošanos, aizturējušas aptuveni 1300 cilvēku, ziņo aģentūras LETA-RIA Novosti/AFP.

Miliči izspieduši cilvēku pūļus no laukuma pie Kijevas stacijas, kur saskaņā ar interneta telpā publicētajiem paziņojumiem bija iecerēts kautiņš starp ultranacionālistiem un bruņotiem iebraucēju grupējumiem no Ziemeļkaukāza. Pašā laukumā aizturēti 420 cilvēki, omonieši ar autobusu un bruņumašīnu palīdzību bloķējuši lielu jauniešu pūļu piekļuvi laukumam.

Situācija kļuvusi saspīlēta ap plkst.17 pēc vietējā laika (plkst.16 pēc Latvijas laika), īsi pirms plkst.18 tika izlemts slēgt laukumam līdzās esošo tirdzniecības centru un evakuēt apmeklētājus. Milicija noslēdza arī daļu Sarkanā laukuma un pārbaudīja dokumentus desmitiem tūkstošu cilvēku.

Kā novēroja aģentūras AFP reportieri, miliči aizturējuši 13 gadus vecus pusaudžus, no kuriem vairāki skandējuši saukļus "Krieviju krieviem" un demonstrējuši nacistu sveicienu. Dažiem aizturētajiem konfiscēti traumatiskie ieroči un naži, viens jaunietis uz iespējamo kautiņu bija devies no monētām izgatavotā bruņuvestē, citam bijis līdzi samuraju zobens.

Milicija paziņoja, ka pilsētas mēroga operācijā piedalījušies 3000 likumsargu un dažādās vietās Krievijas galvaspilsētā aizturēti vairāk nekā 1000 cilvēku. Dažviet notikušas nelielas sadursmes.

Par incidentiem ziņots arī no Sanktpēterburgas, kur organizēti pulcējās ultralabējo grupējumu locekļi. Milicija arestējusi ap 60 cilvēku.

Jau ziņots, ka sestdien Manēžas laukumā demonstrācija, kas sākotnēji bija iecerēta kā protests pret to, kā milicija izmeklē futbola komandas "Spartak" fana nošaušanu, drīz vien pārauga nekārtībās. Jaunieši, tērpušies melnās jakās ar kapucēms, izsauca rasistiskus saukļus, miličus apmētāja ar ledus gabaliem un pudelēm. 13 cilvēki ar ievainojumiem nonāca slimnīcā. Nekārtības atklāja ciešās saites, kas pastāv Krievijas ekstrēmistu un futbola fanu starpā.

"Spartak" fans Jegors Sviridovs tika nošauts 4.decembrī, kad viņam bija radušās domstarpības ar kādu ieceļotāju no Ziemeļkaukāza. Milicija atbrīvojusi četrus no pieciem aizdomās turētajiem tikai dažas stundas pēc aresta. Piektais aizturētais atzinies nozieguma pastrādāšanā, tomēr norādījis, ka šāvis aizsargājoties.

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs pirmdien paziņoja, ka nekārtību rīkotāji tiks saukti pie atbildības. Viņš brīdināja, ka šādi incidenti apdraud "valsts stabilitāti".

Komentāri (19)

astra_ozo 16.12.2010. 13.28

internets ir pilns ar foto ar krievu nacionalitātes jauniešiem, kas nekārtību laikā demonstrē nacistu sveicienu.
Vai Zattlers Maskavā paudīs nopietnas bažas par nacisma atdzimšanu Krievijā?

+6
-1
Atbildēt

1

AUTOEXEC.BAT 16.12.2010. 22.59

To Andza … Štrunts par Zatleru, man ir jautājums – kur ir dižais un taisnīgais nacistu mednieks Zurofs ???

+3
0
Atbildēt

0

Ieva 17.12.2010. 08.49

93. gada martā pensionāri pie Rīgas domes, kas tad vēl bija Valdemāra ielā, protestēja pret dzīves dārdzību. Un nobloķēja ielu. Policija satiksmi atjaunoja. Līdzīgs šižets vai ne? Tikai toreiz to Krievijas TV demonstrēja, kā policijas izrēķināšanos ar krieviem Rīgā, aiz kā sekoja Latvijas preču boikots- Lužkova organizēts. Rezultātā Latvija pagriezās uz Rietumiem – to, ko tagad Krievija pārmet Latvijai.
Kā Latvijai būtu jāreaģē uz etniskajiem nemieriem Maskavā? Cik saliekta mugura būs Zatleram, kad viņš stāvēs Putina priekšā?

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu