"Rīgas Laika" izstāde • IR.lv

"Rīgas Laika" izstāde

29

No 2. decembra izstāžu zālē "Pinakotēka", Ziedleju ielā 1 apskatāma izstāde "Rīgas Laiks", kurā vienkopus apskatāms labākais, kas šobrīd atrodams Latvijas vizuālajās mākslās.

Mākslas izstādi "Rīgas Laiks" rīko žurnāls "Rīgas Laiks" – izstādē apskatāmi to mākslinieku darbi, kurus žurnāla izdevēji uzskata par šobrīd labākajiem un interesantākajiem Latvijas vizuālajās mākslās. Izstāde ir radikāli subjektīva gan idejā, gan īstenojumā. Žurnāla izdevēji Uldis Tīrons un Arnis Rītups nepretendē uz objektīvu Latvijas mākslas atspoguļojumu, turklāt viņu izvēle bija mākslinieku atlase. Darbu atlasi veica paši mākslinieki, izvēloties cits cita darbus.

Izstādē piedalās gleznotāji un grafiķi Ilze Avotiņa, Ilmārs Blumbergs, Kaspars Brambergs, Harijs Brants, Normunds Brasliņš, Daina Dagnija, Gustavs Filipsons, Kristaps Ģelzis, Edvards Grūbe, Helēna Heinrihsone, Ivars Heinrihsons, Roberts Koļcovs, Tatjana Krivenkova, Anda Lāce, Ģirts Muižnieks, Aleksejs Naumovs, Guntars Sietiņš, Laris Strunke, Aivars Vilipsōns, Reinis Virtmanis, Kaspars Zariņš, Kristaps Zariņš, Otto Zitmanis, Kalvis Zuters.

Tēlniecību pārstāv Gļebs Panteļejevs, Ivars Drulle, Ginters Krumholcs un Māris Grosbahs.

Izstādes veidošanā lielu atbalstu sniegusi galerija "Māksla XO", kā arī galerijas “Alma” un “Birkenfelds.” Izstādi iekārtojuši Helēna Heinrihsone, Ivars Heinrihsons un Ilze Žeivate.

Monitoros apskatāma plaša Henrija Preisa darbu kolekcija, kā arī viena no prestižākajiem Eiropas mākslas tirgiem Eiropā – Frieze Art Fair, kas risinājās Londonā, 14.-17.10.2010, izrādīto darbu izlase.

Izstādē gūstams arī priekšstats par procesiem Latvijas kinematogrāfā: Pētera Krilova dokumentālā filma "Klucis", ieskats vēl nepabeigtās un nekur neizrādītās Jevgeņija Paškēviča filmas "Golfa straume zem leduskalna" projektā un Kannu kinofestivāla 2010. gada konkursa skatē iekļautā Jurģa Krāsona un Ivo Brieža animācijas filma "Norīt krupi". Šīs filmas kā šobrīd interesantākos kinodarbus izvēlējusies kinorežisore Anna Viduleja.

Arhitektūru pārstāv Anda Sīļa un biroja "AB.SZK" veidotais Rīgas koncertzāles projekts.

Atsevišķā telpā apskatāmi pēdējo septiņpadsmit gadu (tik vecs ir žurnāls "Rīgas Laiks") interesantākie fotodokumentālistikas darbi no četrām lielākajām Latvijas fotoaģentūrām. Aģentūru piedāvājumu vētīja Ieva Lejasmeijere un Andris Kozlovskis, bet galīgo septiņpadsmit darbu izvēli veica Uldis Tīrons.

 

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu