Atsaldētais liberālis • IR.lv

Atsaldētais liberālis

5
Uz ielas. Pēc avīzes Telegraf īpašnieka maiņas Aleksandrs Krasņitskis piespiests aiziet no redaktora amata. Foto — Lauris Vīksne, F64
Nellija Ločmele

Patriots bez pilsonības un redaktors bez avīzes – Aleksandrs Krasņitskis sapņo, kā nepieļaut Latvijas mediju pārtapšanu Austrumu tipa smadzeņu skalotājos

Skandāli ir vienīgie, kas brīvi šķērso latviešu un krievu sašķelto mediju telpu, un viens no tādiem ir laikraksta Telegraf galvenā redaktora Aleksandra Krasņitska (43) piespiedu aiziešana no amata pagājušajā nedēļā. Tā notika pēc mīklainās īpašnieku maiņas izdevniecībā, kura līdz šim izcēlās ar salīdzinošu neitralitāti un žurnālistikas kvalitāti uz politiski angažēto krievu mediju fona. Kas tālāk? Krasņitskim ir divas versijas – utopiskā un ciniskā. Intervijā piedāvāju ērtības labad runāt katram dzimtajā valodā, bet Aleksandrs turpina latviski.

Populārākais komentārs pie Telegraf ziņas par tavu atbrīvošanu vēstīja: Latvijā nav avīžu, ir tikai īpašnieku sienasavīzes vai prostituējošas lapas. Piekrīti vai oponēsi?
Manā laikā Telegraf tāds nebija. Priekšvēlēšanu kampaņā visiem iekodām. Jautājums – kā definējam brīvu avīzi. Ja preses brīvība nozīmē, ka avīzē vienā lapā var lamāt Lembergu un blakus lapā kritizēt viņa pretiniekus, tad šādas avīzes Latvijā vairs nav. Diemžēl.

Jautājums ir plašāks – ja ceturtā vara ir tik izkropļotā un bēdīgā stāvoklī kā pašlaik Latvijā, vai ir pamats uzskatīt, ka situācija atbilst failed state (caurkritusi valsts – red.) definīcijai? Manuprāt, jā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu