Ķermenis no Vācijas • IR.lv

Ķermenis no Vācijas

26

No 9. decembra līdz 30. janvārim Latvijas Fotogrāfijas muzejā apskatāma kuratores Agneses Sofijas Kusmanes organizēta Vācijas fotogrāfu darbu izstāde “Ķermenis”, informē muzeja pārstāvji.

Izstādes kuratore izvēlējusies sešu daudzsološu Vācijas fotogrāfu – Andreas Dīfenbahas, Andreas Engelkes, Sibilles Fendtas, Pētera Granzera, Franka Hēles un Ivonnas Teinas – darbus. Izstādi finansē Gētes institūts Rīgā un Vācijas Ārējo sakaru institūts (ifa, Štutgarte).  

 „Fotogrāfs meklē redzamā izskaidrojumu, un sevi izskaidrot tiecas arī fotografētais objekts. Šāda cīņa vai sāncensība (reti kad kopīgs projekts) norit fotogrāfijas žanros, kas saistīts ar cilvēka ķermeņa attēlojumu, visdrīzāk tāpēc, ka ķermenis ir pirmā un galvenā realitāte, ar kuru sastopas cilvēks (Moriss Merlo-Pontī), tās definēšana sev un citiem ir eksistenciāli svarīga. Izstāde pēta mākslinieka izvēlētā fotogrāfijas objekta – ķermeņa – interpretāciju. Kopš bērnības, kad daudzas galda sarunas starp ārstiem, manas ģimenes locekļiem, bija par sarežģītām ķirurģiskām operācijām smadzenēs, teju izglābtām kājām un žokļiem vai komplicēti apstarojamiem audzējiem vēderā, man ir licies, ka dzīvē nekas nevar būt traģiskāks kā fakts, ja kaut kas notiek ar kādu no ķermeņa sastāvdaļām. Bail no visa tā sarežģītā, asiņainā un sāpīgā bija tik ļoti, ka nolēmu pievērsties skaistajam – mākslas vēstures studijām – bet savu miesu galvenokārt sāku uztvert kā dekorāciju. Rīgā, kur dzīvoju, kļūt par cilvēku-rotājumu nav īpaši grūti, tam veltīta vesela mediju, pakalpojumu un patēriņa industrija. Vācijas fotogrāfu darbu izstāde „Ķermenis” stāsta par ķermeni, kas cilvēku nodod, sāpina, sastindzina, kariķē, nokratot no sevis biezu aizspriedumu slāni, ko ķermenim uzklājusi mūsdienu kultūra,” izstādes koncepciju raksturo tās kuratore Agnese Sofija Kusmane. 

 

Komentāri (26)

eltae 09.12.2014. 14.23

Lembergs parādija, kurš šeit saimnieks, pēdējos gados nomainija prezidentus un premjerus, tad kāda nozīme ķēpāties ar tiesām.

+8
0
Atbildēt

1

Aivis Landmanis 10.12.2014. 13.25

Nacionālajai pavienībai ar maksātnespējas administratoru lobēšanu, draudzēšanos ar Oskara Kalpaka pieminekļa gāzēju Brigmani (ZZS) bija par maz. Nu, nacionālā identitāte tiek apliecināta “ručot” (glābjot) PSKP (Padomju Savienības Komunistiskās partijas) ideoloģisko sekretāru, smagos kriminālnoziegumos apsūdzēto, biedru Lembergu no taisnās tiesas.

Kur ej Latvija?

+10
-3
Atbildēt

10

    v_rostins > Aivis Landmanis 10.12.2014. 17.29

    Aivis Lancmanis

    Lai kurš nu te smirdētu, bet ne kremļa zagļu un žuļiku, kā arī slepkavu un pedofīlu pārstāvētā SC paģeļņiki. Salīdzinot ar Putina kuci, WWII, staļinisma un Gulag apoliģētu, Zatļeru, komuņagas Lembergs un Brigmanis ir balti un pūkaini.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Bet > Aivis Landmanis 15.12.2014. 09.52

    Izteikšu savas aizdomas, jo dzirdēts, ka sen jau dzintaru nopircis Lembergs.( liela māja, lepns autiņš) par kādu naudu?

    gan jau tagad dzintars var mierīgi dzīvot un apčubināt bērnus nestrādājot.

    Jā, nacionālās ideja svienmēr var auglīgi izmantot pēdējie nelieši.

    Žēl tikai, ka gudri cilvēki to neredz vai arī negrib redzēt, vai arī ietiepjas, ka nav īsti tā kā vajag, bet nacionāla ideja pāri visam, lai gan tās idejas īstenotāji nebūt šo ideju neītenos, bet izmanto savām interesēm, lai piepildītu savu maku! vai to mēs neredzam, vai negribam redzēt.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    edge_indran > Aivis Landmanis 10.12.2014. 14.46

    ——

    “Krauklis krauklim acī nekbnābs” – drīzāk savā komandā uzaicinās:

    “Luxembourg tax files: how Juncker’s duchy accommodated Skype and the Koch empire” http://www.theguardian.com/business/2014/dec/09/-sp-luxembourg-tax-files-how-junckers-duchy-accommodated-skype-and-the-koch-empire

    p.s.

    Niekošanās ir tā ņemšanās ap Hūti, jo esošajā sistēmā kampēji un oligarhi ir normāla parādība, neatņemama sastāvdaļa. Liberasti tikai troksni taisa, jo ar liberālām metodēm neko panāk nevar.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    edge_indran > Aivis Landmanis 10.12.2014. 16.13

    ——-

    Neviens nav jāaicina, jo sen kā Rietumos izskolotie āži par dārzniekiem Latvijā kļuvuši – nav vajadzības vairs importēt kādus konkurentus rimševiciem, dombrovskiem u.c. godmanīšiem:

    “Eiropas Komisija (EK) paziņojusi, ka korupcijas vēriens 28 Eiropas Savienības valstīs ir satriecošs un ES ekonomikai ik gadu izmaksā 120 miljardus eiro, kas ir tikai nedaudz mazāk par visas ES gada budžetu, vēsta BBC.”

    http://www.ir.lv/2014/2/3/ek-korupcija-eiropa-ir-satriecosa

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Aivis Landmanis 10.12.2014. 14.33

    Kaimiņs pat eiroparlamentam vēstuli aizsūtīja par Dombrovska kredītportfelīša epopeju,nu i kas,tāpat nekas nenotika.

    http://nra.lv/latvija/126115-kaimins-nosuta-vestuli-katram-751-ep-deputatam-mazgajot-dombrovska-netiro-velu.htm

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    nomale > Aivis Landmanis 10.12.2014. 21.57

    Andrejs. Izlasīju arī to rakstu. Labs!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > Aivis Landmanis 10.12.2014. 18.52

    nomale: Jebkurā gadījumā paldies Jums par Jūsu darbu!

    ———————————

    uz nomale.

    28. novembrī Landmaņa k-gam bija vēl labāks raksts, žēl, ka neievēroji – tas ir atrodams “zem” nosaukuma “Nodevēji”, par Vienotības sadarbību ar Lembi. Lai gan to tikpat labi varēja nosaukt – “Atkāpies, Straujuma!”

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    nomale > Aivis Landmanis 10.12.2014. 15.07

    Aivis Landmanis. Paldies!

    Vēl dažas pārdomas:

    Ja mēs paši nespējam tikt galā ar korupciju, tad noteikti nebūtu kauns palīdzību lūgt tiem, kas caur to jau kādreiz ir izgājuši. Kauns būtu izlikties ka pie mums viss ir labi. It sevišķi, ja mūsu problēmas jau tāpat visiem ir zināmas.

    Varbūt pat varētu lūgt ārkārtas palīdzību tai pašai NATO. Kā nekā korupcija un drošība ir cieši saistītas lietas.

    Ēriks. Eiropā ļoti labi zina par mūsu problēmām, bet viņi tur ir pārlieku korekti. Šoreiz šis korektums nodara mūsu valstij lielu ļaunumu. Nav īpaši draudzīgi ļaut draugam nodzerties līdz baltajām pelītēm. Dažkārt jāpaņem aiz krāgas un jāsapurina.

    Bet labā ziņa ir tā, ka pret rietumu politiķu klusēšanu ir lielisks pretlīdzeklis – rietumu prese!

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    nomale > Aivis Landmanis 10.12.2014. 14.24

    Landmaņa kungs, valsts vara šādus rakstus mūsu presē ir iemācījusies ignorēt. Un ja tomēr atrodas kāds žurnālists, kurš uzdrošinās papētīt kaut ko vairāk, tad jebkura problēma tiek sagrozīta kā parasta lieta, kura notiek visur.

    Pašvaldību un valsti vada cilvēks kurš tiek apsūdzēts valsts nozagšanā – nu un! Nothing special!

    Varbūt laiks šādus rakstus sūtīt Dānijas, Zviedrijas, Nīderlandes, Lielbritānijas, u.c. preses izdevumiem ar jautājumu – vai patiesi tas ir normāli kā mums to mūsu valdība grib iestāstīt?

    Jebkurā gadījumā paldies Jums par Jūsu darbu!

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    Aivis Landmanis > Aivis Landmanis 10.12.2014. 14.31

    Piekrītu!

    Šodien aizsardzības ministrs Vējonis, kopā ar Straujumu sūdzējās, ka nepieciešams lielāks NATO atbalsts.

    Jums taisnība. Naudas devējiem Eiropa ir jāzin kas te notiek. Noteikti ņemšu vērā Jūsu ieteikumi. Informēsu par notiekošo ārvalstu vēstniecības.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

lno 09.12.2014. 12.06

Tā diemžēl IR.

+6
-1
Atbildēt

2

    v_rostins > lno 09.12.2014. 12.39

    lno

    Vai pārstāt notriekt valsts līdzekļus, ko bija uzsācis mazais mērglis, Zatļera tuvākais līdzskrējējs, saskaņietis Sprūdžs?

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    andrejs > lno 10.12.2014. 17.16

    Sveiks lno! vai Valentīnu LNO redzēji?

    0
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu