Vilnītis, iespējams, apzināti nopludinājis ziņas par izmeklēšanu • IR.lv

Vilnītis, iespējams, apzināti nopludinājis ziņas par izmeklēšanu

24
Normunds Vilnītis. Foto: Kaspars Krafts, F64

Darbinieki gatavi liecināt par informācijas sniegšanu personām ārpus biroja

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja vietnieku un nodaļu vadītāju ziņojumā par priekšnieka iespējamiem likumpārkāpumiem minēti fakti, kas liecina – Normunds Vilnītis, iespējams, apzināti nopludinājis informāciju par izmeklētajām lietām, kā arī veicinājis to, laužot ierobežojumu piekļūt izmeklēšanas materiāliem personām, kas nav ar to saistītas.

Ziņojumā vēstīts, ka Vilnītis iedibinājis tādu dokumentu aprites kārtību , kas pārkāpj Krimināllikuma ierobežojumu piekļūt lietas materiāliem personām, kas nav saistītas ar izmeklēšanu, proti, konstatēts, ka piekļuve bijusi atļauta trijām izmeklēšanā neiesaistītām personām .

Ziņojumā sniegta informācija par bezprecedenta operatīvās informācijas izpaušanu un ziņu sniegšanu personām , par kurām notiek pārbaudes. Biroja darbinieki esot gatavi sniegt liecības , ka Vilnītis KNAB iekšējo informāciju sniedzis personām ārpus tā.

Vilnītim pārmet iejaukšanos biroja amatpersonu neatkarīgā procesuālo darbību īstenošanā, bez izmeklētāja atļaujas iepazīstoties ar kriminālprocesa materiāliem vai dodot norādījumus izmeklēt kādu konkrētu politisko amatpersonu darbību, bet nesniedzot faktus, kas ļautu tās turēt aizdomās par nelikumībām.

Jau vēstīts, ka deviņu KNAB vadošo darbinieku parakstītā vēstule pirms nedēļas nodota biroja pārraugam premjerministram Valdim Dombrovskim (''Vienotība'') un ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram. Atbildīgās amatpersonas šo vēstuli nav komentējušas. Dombrovskis teicies līdz 10.janvārim gaidīt īpašās biroja vadības darba pārbaudes komisijas atzinumu.

Komentāri (24)

andris902 05.12.2010. 10.45

…ziņojumā izteiktie pārmetumi Vilnītim izskatās pietiekami nopietni, lai VD ierosinātu dienesta izmeklēšanu…un uz izmeklēšanas laiku…Vilnīti atstādinātu no ieņemamā amata…Dombrovska kungs! Rīkojieties!…

+25
-1
Atbildēt

2

    www.vecamate.lv > andris902 05.12.2010. 13.58

    Pareizi,VD jārīkojas! Tikai ko viņš var padarīt, ja vēlēšanu faktiskie vinnētāji,saukti par patneriem,no zzs ir pret..? Saeimā balsojums nav nodrošināms.Ja nu hūtītei atdodot ko ļoti patīkamu, par procesiem,par kuģīštēmu..Domāju,viļās,viļās, kamēr atlaidīs visus, un iestutēts kārtējo politiski neitrālo,dekoratīvo smukuci.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > andris902 05.12.2010. 15.47

    …lai atstādinātu uz dienesta izmeklēšanas laiku balsojums nav vajadzīgs…un ko izmeklēt….izskatās – būs krietni daudz!…

    +9
    0
    Atbildēt

    0

kkristaps 05.12.2010. 11.17

Ja tā ir patiesība (un domāju, ka tā IR patiesība, jo šādu datu nopludināšanas un KNAB darbības paralizēšanas mērķim Vilnītis tika iestumts amatā), nedomāju, ka būtu jāgaida līdz janvārim, lai Vilnīti uz izmeklēšanas laiku atstādinātu no amata. Kas par lietu – no kā īsti baidās ministru prezidents??? Kvēlākajam Vilnīša aizstāvim Jaundžeikaram un citiem blēžu varzas Par izzagtu Latviju šmugulmaņiem nekādas teikšanas vairs nav, Lembergs diezin vai uzdrošināsies kaut ko kardinālu pasākt, jo Vilnīša jautājums patlaban ir īpaši sensitīvs.

+19
0
Atbildēt

1

    Elita Ļabe > kkristaps 05.12.2010. 16.40

    Lembergs gan uzdrošināsies iebilst, bet ne jau avīžu virsrakstos, bet aizkulisēs, kur tiek spēlēta īstā politika. Tāpēc arī VD nevar rīkoties radikāli kā mums gribētos.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

snjuu 05.12.2010. 13.18

Liekas, ka šeit vairs nav runa par “pārkāpumiem”, bet gan par noziegumiem…

+18
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu