Pagarinās ģenerālprokurora pilnvaru laiku • IR.lv

Pagarinās ģenerālprokurora pilnvaru laiku

5
Evija Trifanova, LETA
Indra Sprance

Ja Saeimai neizdosies vienoties par nākamo ģenerālprokuroru, tad pienākumus turpinās pildīt esošais

Saeima ceturtdien pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus Prokuratūras likumā, kas paredz pagarināt ģenerālprokurora pilnvaru laiku, ja parlaments nav apstiprinājis jaunu ģenerālprokuroru kā tas bija šā gada pavasarī, kad Saeima noraidīja Jāņa Maizīša apstiprināšanu uz trešo pilnvaru termiņu.

Apvienības “Vienotība” pavasarī iesniegtie grozījumi likumā paredz gadījumos, kad esošā ģenerālprokurora pilnvaru termiņš ir beidzies, bet parlaments nav apstiprinājis jaunu, darbu turpina esošais ģenerālprokurors līdz dienai, kad parlaments ieceļ jaunu šo pienākumu veicēju.

Šie grozījumi nepieciešami, lai nodrošinātu Ģenerālprokuratūras darbības nepārtrauktību.

Jau vēstīts, ka aprīlī vairākums Saeimas deputātu publiski apliecināja atbalstu Maizīša pārvēlēšanai uz trešo pilnvaru termiņu, bet slēgtajā balsojumā par viņu nobalsoja tikai 45 parlamentārieši, 47 bija pret. Deputāti, izņemot Zaļo un Zemnieku savienības parlamentāriešus, kas iepriekš neslēpa to, ka balsos pret, oficiāli tā arī neatzinās, kuri noraidījuši Maizīša kandidatūru. Maizīša pilnvaru termiņš beidzās 11.maijā, prokuratūras vadība tobrīd tika uzticēta virsprokuroram Arvīdam Kalniņam.

Komentāri (5)

girts_gansons 03.12.2010. 10.31

Varbūt Ģenerālprokuroru varētu ievēlēt tieslietu sistēmas pārstāvniecība lai varas būtu tiešām atšķirtas. Saeimas ietekme uz tiesu varu jau pastāv caur likumdošanu. Saeima varētu vērtēt kandidāta atbilstību likumu prasībām.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu