Rosina KNAB ziņojuma publiskošanu vērtēt krimināltiesiski • IR.lv

Rosina KNAB ziņojuma publiskošanu vērtēt krimināltiesiski

58
Raitis Plauks, F64

SAB informācijas publiskošanu portālā Pietiek nodot vērtēt Drošības policijai

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) uzskata, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) reorganizācijas vērtējuma ziņojuma publiskošana ir vērtējama krimināltiesiskā aspektā.

“Izvērtējot interneta portālā "www.pietiek.com" ievietoto informāciju, ir pamats uzskatīt, ka Baibas Rulles 29.oktobra rakstā iekļauta informācija ar statusu "informācija dienesta vajadzībām",” aģentūrai BNS paskaidroja SAB preses sekretāre Baiba Rāta-Saliņa. Šādas informācijas aizsardzību nosaka valdības noteikumi "Kārtība, kādā aizsargājama informācija dienesta vajadzībām".

SAB uzskata, ka šāda statusa informācijas publiskošana vērtējama krimināltiesiskā aspektā. Tā kā SAB nav pirmstiesas izmeklēšanas tiesību, jautājums tālākai vērtēšanai pārsūtīts Drošības policijai. Drošības policija apstiprinājusi, ka informācija ir saņemta un tā tiks izskatīta.

Krimināllikumā paredzēta atbildība par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu, ja to izdarījusi amatpersona, kas par ziņu neizpaušanu bijusi brīdināta vai kas saskaņā ar likumu ir atbildīga par ziņu glabāšanu. Par šādu likuma pārkāpumu var sodīt ar arestu vai piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz 20 minimālajām mēnešalgām.

Jau ziņots, ka portāls "Pietiek" oktobra beigās publiskoja Valsts prezidenta vadītajā Nacionālās drošības padomē skatīto ziņojumu par KNAB reorganizāciju, kurš liecina, ka biroja šefs Normunds Vilnītis rīkojies likumīgi un plānojot biroja reformu nav pārkāpis savas kompetences robežas. Portālā redzamas ziņojuma kopijas.

Komentāri (58)

ievuliitis 09.11.2010. 10.56

Es vēl joprojām gaidu, ka kāds atgādinās DP par faktu, ka ar sakompilētiem dokumentiem ceļot starptautisku neslavu valsts Ārlietu ministram, arī tiek vājināta valsts drošība. Amatpersonas, u-ū!

+15
-1
Atbildēt

0

ilmisimo 09.11.2010. 11.08

pietiek.com -paveca(gadus piecus, ja ne vairāk) ideja.

Darbības virzienu nuosaka klients(klientam vienmēr taisnība). Tajā(taisnības) virzienā arī kapā.

Būs pasūtījums-parādīsies cita rakstura ziņas.

Radīsies klients-aktualizēs vecuo pedofilijas skandālu. Vai vēl kuo citu..

+10
0
Atbildēt

0

mēbeļu izgatavošana 09.11.2010. 10.29

Paldies SAB. Un kā ir vērtējama, DP “pārbaudei” noslēdzoties, tās laikā neapstiprinātu detaļu un ar baltiem diegiem šūtu aizdomu par “čečenu finansējumu” vazāšana pa to pašu pietiek.com un citiem medijiem , atsaucoties uz “Drošības policija uzzinājusi”?

Varbūt DP vajadzētu atvērt portālu, kur operatīvi publicēt visu to, ko tā uzzinājusi operatīvās darbības un “pārbaudīšanas” gaitā – tā, lai visi pilsoņi, ne tikai pilsone Rulle vai citi izredzētie varētu iepazīties?

Mhm, ministres kundze? :)

+13
-3
Atbildēt

2

    Jā, paldies, to pirmo daļu es zinu. Ir gan tāds iespaids, ka žurnālisti, kuri raksta: “Mūrniece, kura sabiedrībai darīja zināmas aizdomas par čečenu kopienas nelegālo finansējumu partijai “Visu Latvijai” un tamlīdzīgas lietas, nezin vis :)

    Par LL iespējamām aktivitātēm vai mērķiem – nezinu.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    saksona > mēbeļu izgatavošana 09.11.2010. 10.45

    Arī [neapstiprinājušās] baumas par ‘Visu Latvijai’ saistību ar čečenu organizēto noziedzību vispirms palaida pietiek.com, proti – Lato Lapsa. Tikai pēc tam iekšlietu ministre par to sāka runāt. Bet vēlāk pietiek.com liekulīgi paziņoja, ka iekšlietu ministre, redz, nepamatotas baumas palaidusi.
    Pavērojot Lato Lapsas aktitivātes, nav šaubu, ka viņa mērķis ir jebkādiem – likumīgiem, nelikumīgiem, morāliem, amorāliem līdzekļiem – torpedēt ‘Vienotības’ izveidoto valdību, lai pie varas nonāktu viņa sponsori.

    +13
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu