Eglīša "Dzīves apstākļi" • IR.lv

Eglīša "Dzīves apstākļi"

41

No 26.novembra līdz 18.decembrim Rīgā, Kaļķu ielā 15, būs skatāma gleznotāja Andra Eglīša gleznu izstāde "Dzīves apstākļi".

Izstādi "Dzīves apstākļi" veidos aptuveni 20 vidēja un liela formāta Eglīša gleznas, kas tapušas pēdējā gada laikā, ziņo aģentūra LETA.

Izstāde notiks telpās Kaļķu ielā 15, mājā, kas 19.gadsimta beigās tika būvēta kā biroju ēka un kas atspoguļo tā laika priekšstatus par greznību un pārticību. Nesenā pagātnē šīs telpas tika izmantotas bankas vajadzībām un tajās tika veikts eiroremonts. Stikla un piekaramo griestu aukstā sterilitāte savukārt reprezentē 20.gadsimta beigu pārticības standartus un dzīves kvalitātes.

Šāds fons veido aktīvu dialogu ar gleznās sastopamo pasauli, un tas liek samērot būtiskos un nebūtiskos, pārejošos un nepārejošos dzīves apstākļus.

Eglīša gleznas šajā izstādē ietver sevī ideju, ka cilvēka iekšējā dzīve norit paralēli vai ārpus kādiem spilgtiem notikumiem, Ar sajūtām, domām, iespaidiem, attieksmēm, kas nosaka to, kā cilvēks jūtas – tie ir viņa dzīves apstākļi. Lai arī kādi būtu ārējie dzīves apstākļi, būtiskākais ir nodrošināt pēc iespējas labākus dvēseles jeb iekšējos dzīves apstākļus.

Izstādes atklāšana gaidāma 25.novembrī plkst.18. Izstāde būs aplūkojama katru dienu no plkst.13 līdz 20.

 

Komentāri (41)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu