Aptauja: pedofilu reģistra ieviešanu atbalsta 79% iedzīvotāju • IR.lv

Aptauja: pedofilu reģistra ieviešanu atbalsta 79% iedzīvotāju

8
Foto: Rūta Kalmuka, F64

Patlaban Probācijas dienestā reģistrēti 140 dzimumnoziedznieki

Vairāk nekā trīs ceturtdaļas jeb 79% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju atbalsta Iekšlietu ministrijas (IeM) ierosinājumu Latvijā ieviest pedofilu reģistru, liecina tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" sadarbībā Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumu "900 sekundes" novembrī veiktais pētījums, ziņo aģentūra BNS.

Pedofilu reģistra izveidi pilnībā atbalsta teju puse aptaujāto – 48%, savukārt 31% drīzāk atbalsta šo ierosinājumu.

Pretējās domās ir 13% aptaujāto ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem. 8% respondentu drīzāk neatbalsta, un 5% pilnībā neatbalsta IeM ierosinājumu Latvijā ieviest pedofilu reģistru. 8% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Probācijas dienesta vadītājs Aleksandrs Dementjevs telefonsarunā ar Latvijas Radio informēja, ka patlaban dienestā reģistrēti 140 dzimumnoziedznieki. Pēc viņa teiktā, vajadzīgi apjomīgi likumu grozījumi, lai izveidotu īpašu pedofilu reģistru.

Kā ziņots, ideju par pedofilu reģistra ieviešanu, kurā apkopotās ziņas būtu pieejamas pašvaldībām, atbalsta iekšlietu ministre Linda Mūrniece (''Vienotība'', JL).

Komentāri (8)

Edīte Dancberga 24.11.2010. 16.43

Pag. Pa visu Latviju ir 160 reģistrēti dzimumnoziedzinieki? Cik no tiem ir pedofīli? Nesanāks beigās likumu maiņa un speciāls reģistrs priekš 20 cilvēkiem, no kuriem 15 tāpat dzīvojas pa ārstniecības iestādēm?

Nesaprotu šo filtrēšanu, knapināšanos un pūkaino cimdiņu pieeju. Ja jau reģistrs, tad reģistrs — visiem likumpārkāpējiem. Arī pieaugušam cilvēkam ir tiesības netikt izvarotam, aplaupītam vai nogalinātam.

+2
0
Atbildēt

0

kenzoo 24.11.2010. 15.58

Tas ne tuvu nav sasāpējušākais jautājums, ar ko IEM vajadzētu nodarboties. Tā drīzāk ir sabiedrības uzmanības novēršana no tiešām svarīgiem jautājumiem. Kāpēc VP mēnešu beigās parasti nav benzīna? Par policista tiesībām nerunāt krieviski ar klientu pati ministre iestājās, bet tulku NAV! VP parastajiem datori ir tādi, kādus mēs, civilie, sen esam izmetuši, turklāt pusei no ikdienā vajadzīgām lietām liegtas pieejas tiesības u.t.t.u.t.j.p.

+2
0
Atbildēt

0

ieva_firere 24.11.2010. 13.14

Atbalstu. Jo pedofili nav labojami. Viņi tādi būs visu mūžu un līdz ar to drauds jebkurā brīdī. Tā ir noziedznieku daļa, kas tiešām nekad neizmainās un ir svarīgi zināt, no kuriem cilvēkiem labāk izvairīties.
kaut gan no otras puses, tāds reģistrs lielu jēgu nedotu. Jo, ko tad īsti būtībā maina šī cilvēka reģistrēšana pedofilu sarakstā? Cik lielā mērā tas saraksts būs pieejams parastajai tautai un kādu labumu tas dos?
Tas varbūt veicinās noziegumu atklāšanas procesus, jo būs jau konkrēts saraksts, ar kuru sākt, bet problēmas jau tik un tā paliks tās pašas.

+4
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu